Nasıl Yapılır?

Telefonda Virüs Temizleme Nasıl Yapılır?

Akıllı telefon üreticilerin son model çıkarttıkları cihazlarda bulunan güvenlik özelliklerinin işe yaramadığını düşünüyorsanız mutlaka yazımızı okumalısınız.

Reklam

Telefon virüs temizleme nasıl yapılır? Telefonda virüs temizleme programı indirmeyi düşünüyorsanız, hangisini indirmeniz gerektiğine karar vermeden önce bu yazımızı okumalısınız. Aslında yazımızda yer verdiğimiz virüsten korunmaya yarayan Android uygulamalarını masaüstü bilgisayarlarınız için de kullanmış olabilirsiniz. Aşina olduğunuz bu telefondan virüsleri temizlemeye yarayan bu uygulamaları yakından göz atalım. İşte telefon virüs temizleyici indirme alternatifleri…

Telefon virüs temizleme indirmeden önce dikkat etmeniz gereken ilk unsur yazılımın lisanslı olması gerektiği. Ücret ödemeden internetten full adı altında bulacağınız sözde telefon virüs temizleyici uygulamaların aslında virüsün ta kendisi olduğunu unutmayın.

Telefonda virüs temizleme

Orijinal virüs uygulaması kullanmanın bir diğer ayrıntısı da kısıtlı sürümlerden uzak durmaktan geçiyor.

Kısıtlı özelliklere sahip virüs programların sizi koruduğuna aldanmayın. Ancak ücreti ödenerek tüm özellikleri aktif hale getirilmiş lisanslı yazılımlar iyi bir Android telefonda virüs temizleme programı olarak tanımlanabilir.

Telefona bulaşmış olan virüsleri temizlemek, anlık virüs bulaşmasını engellemekten daha zordur. Bu yüzden ilk başta telefonda virüs temizleyici indirmekte fayda olduğunu unutmamak gerekiyor. Telefonda virüs olduğu nasıl anlarız? Virüslerden kaçınmanın yolları nelerdir?

Reklam

Telefonunuza virüs bulaştığını düşünüyorsanız, bazı önlemler almanın zamanı geldi.İlk adım, telefonunuzun virüs taraması yapmaktır. Google Play Store’daki ücretsiz antivirüs yazılımını kullanabilir veya bilgisayarınıza ücretsiz antivirüs yazılımı yükleyebilir ve telefonunuzu buna bağlayabilirsiniz. Bir Android’iniz varsa, McAfee Mobile Security ve AVG AntiVirus gibi sizin için birçok ücretsiz ve ücretli seçenek mevcuttur.

iPhone’dan Virüs Kaldırma nasıl Yapılır?

Telefonunuzda herhangi bir kötü amaçlı yazılım veya virüs bulursanız, bir sonraki adım onu cihazdan kaldırmak olacaktır. Bu işlem, ne tür bir telefona sahip olduğunuza ve ne tür bir işletim sistemi kullandığınıza bağlı olarak değişir. Örneğin, bir iPhone veya iPad’iniz varsa, kötü amaçlı yazılımları bilgisayarınızdan kaldırmanın iki yolu vardır. Cihazınızı iTunes aracılığıyla bağlayabilir veya iCloud Drive’ı kullanabilirsiniz. Bu web sitesinde farklı cihazlardan kötü amaçlı yazılımların nasıl kaldırılacağı hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Kötü amaçlı yazılımı manuel olarak kaldırmak istemiyorsanız, bunu sizin için yapacak birçok uygulama vardır.

Telefonuma Virüs Girdi Ne Yapmalıyım?

Eğer güvenmediğiniz bir siteye giriş yaptıysanız veya kişileriniz tarafından farklı dosyalar gönderildiğini fark ettiyseniz telefonda virüs olduğundan şüphe duyabilirsiniz.

Dünya genelinde virüsler en çok bu iki yol aracılığıyla telefonlara bulaşmaktadır. Sadece şüphe duymak yetmez, daha derin araştırma yapabilirsiniz.

Bu yüzden telefon virüs temizleme yapan güvenilir uygulamalar indirerek sorunun çözümü aramalısınız. İşte indirebileceğiniz en iyi Android virüs temizleme programlarından birkaç tanesi. Bunun dışında en son yüklediğiniz uygulamaları gözden geçirebilirsiniz. Telefona virüs yükleme yapmış olabilir şüphesinde olduğunuz bir uygulama varsa hemen silin. İhtiyacınız olan uygulama yada oyunu Google Play dışında herhangi bir marketten indirmeyin. Crakcli yada warez olarak nitelendirdiğimiz uygulamalardan kaçının. Telefonda virüs temizleme ile uğraşmak istemiyorsanız, ihtiyacınız olsa bile warez uygulama indirmeyin, kullanmayın.Telefon ayarlarınızda “Bilinmeyen kaynaklardan yükleme” seçeneğini aktif olarak bırakmayın.

Reklam
Telefonunuzdan kaldırmaya çalıştığınız virüs türünü seçin

Telefonunuza virüs bulaştığını çok geç olana kadar bilemeyebilirsiniz. Virüs kişilerinize, mesajlarınıza ve diğer kişisel bilgilerinize erişebilir.Yapmanız gereken ilk şey, uğraştığınız virüsün türünü belirlemektir. Birçok farklı virüs türü vardır ve hepsi farklı tedaviler gerektirir.

Bazı virüsleri telefonunuzda tespit etmek zor olabilir. Arka planda olabilirler veya sisteme ve bazı kişisel bilgilerinize girme yollarını bulabilirler. Telefonunuz bir Android ise, tarayacak ve kaldıracak birkaç uygulama vardır. Aşağıda size bu uygulamaları belirttik.

Kaspersky Android internet security telefonumu korur mu?

Kaspersky’ın Android virüs temizleme programı, tercih edebileceğiniz en iyi telefonda virüs temizleme programlarından biridir.

Kaspersky Android Internet Security Ile Telefonunuzu Koruyun

Bu uygulama aracılığıyla telefonunuzu virüslerden koruduğunuz gibi, beraberinde uzaktan cihaz kontrolü imkanına da sahip olabilirsiniz.

Örneğin telefonunuz çalındığı zaman konumunu bulma veya görülmesini istemediğiniz tüm belgelerinizi uzaktan kaldırma gibi önemli özellikleri bulunmaktadır. Satın almaya karar vermeden önce 30 gün full sürümü ücretsiz kullanabilirsiniz.

Avast Mobile Security & Antivirus – 2022

Son yıllarda dikkat çekmeyi başaran Android virüs temizleyicilerinden bir tanesi olan Avast kullanıcıyı internet tehlikelerinden korumayı hedefliyor.

Avast Mobil Virüs Temizleme Uygulaması

Fotoğraf ve uygulamaları pin yada desen koduyla koruma, gereksiz çağrıları engelleme, kötü amaçlı SMS’leri tespit etme, cihazın konumunu bulma, cihaz kilitleme ve verileri silme, gizlice hırsızın fotoğrafını çekme ve sesini kaydetme gibi kapsamlı özellikler sunmaktadır. Telefonda virüs temizleme programları arasında en çok tercih edilen uygulamalardan biri olan Avast’ ın 2022 yılı sürümüne aşağıdaki linkten – Google Play ulaşabilirsiniz.

Avast – Android Uygulamasını İndir

Bitdefender Mobile Security & Antivirus

Android cihazlar için hazırlanan en gelişmiş siber güvenlik kalkanları arasında gösterilen Bitdefender Mobile Security & Antivirüs yazılımı da telefonda virüs temizleme programı aradığınız zaman tercih edebileceğiniz yazılımlar arasında yer almaktadır.

Bitdefender mobil cihazları hem internet gezintilerinde hem de farklı kaynaklardan dosya aktarımlarında kapsamlı şekilde korur.

Yukarıdaki programlarda olduğu gibi anti-hırsızlık özelliklerini de desteklemektedir. Bitdefender satın almadan önce 14 gün kadar full ücretsiz sürüm kullanabilirsiniz. Uygulamanın özelliklerinin size yarayıp yaramadığını test etmiş olursunuz.

İlgili programlardan hangisini satın almış olursanız olun, güncelliğinden muhakkak emin olmanız gerekiyor. Aksi halde güncelliğini yitiren virüs programları sizi düşündüğünüz kadar korumayacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Telefona Virüs Bulaştığı Nasıl Anlaşılır? Anlamanın Yolları

Android telefonda virüs bulaştığını anlamanın en iyi yollarından biri yukarıda açıklamalarıyla belirttiğimiz uygulamaları kullanıp, telefonumuzu taratmak olmalıdır. Fakat bazen bu uygulamalar da içimizi rahatlatmayabilir. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek telefonda virüs olup olmadığını uygulaması anlayabilirsiniz. Telefona virüs bulaşıp bulaşmadığını nasıl anlarız? sorusunun cevabını aşağıdaki maddelerde bulacaksınız.

  • Telefon aşırı derecede ısınıyor,
  • Ana ekranda yada uygulamaların içindeyken widget çıkması,
  • Veri ayarlarına baktığınızda aşırı veri kullanımı görmeniz,
  • Pop-up reklamlar dediğimiz istenmeyen reklamların durup dururken çıkması,
  • Telefonun şarjının çok hızlı bir şekilde boşalması,
  • Rehberdeki bir çok kişiyi istemsiz arama veya istenmeyen mesaj gönderilmesi,
  • Telefon seslerinde değişiklik, cızırtı,
  • Yaptığınız ayarların bir süre sonra sıfırlanması,
  • Uygulamaların sürekli donması yada çökmesi

Telefon Sıfırlanınca virüs gider mi?

Bir çok telefon kullanıcısının sorduğu soruya gelirsek, telefonu sıfırlayınca yada fabrika ayarlarına döndürdüğümüzde bulaşan virüs temizlenir mi? Bu sorunun cevabı aslında bulaşan virüsün yapısı ile alakalı. Günümüzde bazı virüsler, fabrika ayarlarına dönsek bile tekrardan ortaya çıkabiliyor.

Antivirüs uygulamaları kullandınız fakat virüsü temizleyemediniz yada içiniz rahat etmedi deneyeceğiniz ilk şey telefonun fabrika ayarlarına dönmek olmalı. Fabrika ayarlarına dönmek virüsü temizlemeye yardımcı olmuyorsa ya kendiniz, yada teknik servis mutlaka telefona hard reset atmalı.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu