Teknoloji Haberleri

Android Kullanım Oranı Bilgileri Güncellendi

Reklam

Google, geliştiriciler bölümünde kullanıcılara sunulmakta olan Android işletim sistemi kullanım oranları yeni bir güncelleme daha aldı. Bu sayede Android sürümlerinin kullanım yüzdeleri konusunda daha net verilere sahibiz.

Güncel Android Kullanım Oranları

Android kullanım oranları güncellenirken cihazların Play Store’da aktif olması dikkate alınıyor. Uzun süre Play Store’dan uzak kalan cihazların kaydı düşülüyor.

Bu liste 28 Eylül’de güncellendi. Bir önceki güncelleme ise 31 Ağustos tarihinde gelmişti. Bir önceki güncellemede Android Pie kullanım oranlarına ilişkin verilere ulaşamamıştık. Bu sürüm listenin en güncel halinde de yerini alamadı.

Güncel Android Kullanım Oranları
Güncel Android Kullanım Oranları

Listenin en dikkat çekici yanlarından biriyse geçen yıl Ekim’de %0.2’lik bir kullanım hacmine sahip olan Oreo’nun şuan için %19.2’lik bir kullanım oranına ulaşması oldu.

Özellikle orta segmentteki cihazların bu sürüme yükseltilmesi Oreo kullanım oranlarındaki artışın nedenini rahatlıkla açıklıyor.

Reklam

Şuan için %29.3’lük kullanım hacmine sahip olan Nougat’da dahil olmak üzere diğer Android sürümlerinin kullanım oranlarında büyük gerilemeler yaşanması dikkat çekiyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu