Teknoloji Haberleri

Android Bankosy Virüsü tehlike saçıyor

Reklam

Android akıllı cihazları kendine hedef seçen Android.Bankosy Virüsü tehlike saçıyor. Banka hesaplarına erişim yaparak, hesabınızı boşaltmaya varacak kadar tehlikeli olan bu virüs için Android akıllı telefon ve tablet kullananları uyarıyoruz.

Akıllı telefonlara, tabletlere ilgi arttıkça aynı oranda kötü niyetli kişiler ortaya çıkıyor. Kötü niyetli kişilerin geliştirdiği bu virüslerin her birisinin amaçları farklı olsada ortak hedefleri kullanıcıları mağdur etmek.

Symnatec firmasının yaptığı araştırmada Android.Bankosy Virüsü adlı bu yeni virüs, banka hesabı bilgilerini ele geçirdikten sonra, banka hesaplarına girerken kullanıcıya gelen tek kullanımlık şifreyi de ele geçiriyor. Bu sayade bu kötü niyetli virüsü yazan kişi yada kişiler hesapların kontrolünü tam olarak ele geçiriyor ve tabii ki para aktarma yapıyorlar.

 

Symnatec firması bu virüsün bununla da kalmayıp bankalardan gelen telefonları da istedikleri şekilde yönlendirebileceklerini bu sayede hesap sahiplerinin kısa zamanda bilgi sahibi olmalarının da engellenebileceğini belirttiler.

Android Bankosy Virüsünün akıllı cihazlara nasıl bulaştığı konusunda henüz tam bir netlik olamasa da, sitelerden veya yönlendirilen bilinmeyen url, dosya, resimler aracılığıyla olduğu tahmin ediliyor.

Reklam

İyi bir virüs programı kurmanızı ve özellikle de bilmediğiniz, güvenmediğiniz uygulamaları ve uzantıları akıllı cihazlarınıza indirmemenizi tavsiye ederiz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu