Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Nasıl Yapılır?

Android Dns Değiştirme nasıl yapılır? Güncel Dns Listesi

Reklam

Günümüz akıllı telefon kullanıcılarının sıkça başvurduğu bir yöntem olarak biliniyor. Android Dns değiştirme ayarları nasıl değiştirilir, Dns adresleri ve ip değiştirme nasıl yapılır? Bu yazımızda sizlere Android telefonlarda DNS değiştirme nasıl yapılır bilgisini paylaşacağız. Okuyucularımızın sıklıkla sorduğu sorular arasın dns değişikliği de gelmekte. Biz de bu yazımızda adım adım ağ ve internet ayarlarını nasıl değiştirebileceğimizi cevaplayacağız.

Mobil Dns ayarlarını değiştirmek için neler yapılmalı? Android Dns değiştirme Samsung, Xiaomi, HTC, LG, iPhone gibi teknoloji devlerinin telefonlarında bu ayarlar nasıl yapılandırılır? Her internet sitesinin ip adresi bulunduğunu bu adreslere ip ile ulaşsaydık ne kadar zorluk çekeceğimizi tahmin edebilirsiniz.

İnternet sitelerinin çoğalmasıyla birlikte devasa boyutlardaki bilgilere erişim şansımızın arttığı bir dönemdeyiz. Günden güne artan web sitelerindeki bu bilgilere nasıl hızlı ve yasaksız ulaşırız? 2023 güncel Dns adresleri listemizle daha hızlı internette dolaşabileceksiniz.

İster mobil olun yani akıllı telefonlarınızdan dns adresi değiştirin ister bilgisayarınızdan DNS ayarlarıyla ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını yazımızda bulacaksınız.

DNS nedir sorusuna kısaca değinmeden geçemeyiz. Her hangi bir internet sitesine giriş yaptığınızda, ister chrome tarayıcı kullanın yada firefox tarayıcınız ilk etapta internet bağlantısı aldığınız kuruma, dns sunucusuna bilgi yollar. Girmek istediğiniz internet sitesinin ip adresini ister, dns sunucusu sorgular ve hemen o ip üzerinden giriş yapar.

Eğer domain name server sunucusu yanıt veremiyorsa girmek istediğiniz sitenin ip adresi sunucu üzerinden bağlantı sağlayamaması anlamına gelir. Site ya o an kapalıdır yada yasaklıdır anlamına gelir.

Reklam

Öncelikli nedenine gelecek olursak girişi yasaklanmış ya da yavaş açılan sitelere daha kolay girebilmek.

Örneğin bir siteye giriş internet sağlayıcınız tarafından engellenmiş ise ya da bulunduğunuz bölge nedeniyle ilgili siteye erişim sorunu yaşıyorsanız android Dns adresleri kullanılarak bu sorun aşılabilir.

Android dns ayarları nasıl değiştirilir?

Android DNS değiştirme programsız ya da harici program desteğiyle gerçekleştirilebiliyor. Tabii ki akıllı telefon kullanıcılarının önceliği program kullanarak Android DNS değiştirme işlemini gerçekleştirmek olacaktır. Dns ayarları nasıl değiştirilir sorusunu cevaplamaya devam ediyoruz.

Ancak rootsuz çoğu telefon modelinde mobil veri kullanımı esnasında buna izin verilmediğinden zorunlu olarak program kullanmaya ihtiyaç duyulabiliyor.

Bu nedenle DNS değiştirme programı konusunu da ele almış bulunmaktayız.

Android Programsız Dns Değiştirme Nasıl Yapılır?

Android Programsız Dns Değiştirme Nasıl Yapılır?

Önceliğimizin “Android programsız Dns değiştirme” olduğunu yukarıda söylemiştik. Cep telefonu dns değiştirme işlemi aslında kolay bir işlemdir. Kablosuz ağa bağlandıktan sonra gerçekleştirmeniz gereken işlemler sırasıyla şöyle.

Reklam

Eğer ki android bir akıllı telefona veya tablet kullanıyorsanız, öncelikle kablosuz Wifi’ye bağlı olmanız gerekmektedir.

  • Ayarlar > WiFi veya Kablosuz seçeneğine tıklıyoruz.
  • Bağlı olduğunuz Wifi ağı üzerine basılı tutuyoruz ve ekranda açılan ‘Ağ ayarlarını yönet’ butonuna tıklıyoruz.
  • Bu ayardan sonra ise ‘Gelişmiş Seçenekleri Göster’ butonuna tıklayarak devam ediyoruz.
  • Açılan sekmede ip ayarlarını ‘Statik’ olarak ayarladığınızda DNS 1. kısmına 8.8.8.8 DNS 2. kısmına ise 8.8.4.4 rakamlarını yazıp kaydediyoruz. Bu yazdığımız DNS’ ler Google’ a ait, siz isterseniz başka DNS bilgileri girebilirsiniz.
  • Yukarıdaki ayarları, Samsung, Huawei, HTC gibi telefonlarda uygulayabilirsiniz.

Yapmanız gerekenler bu kadar şimdi yavaş olan internetinizin ne kadar hızlandığını göreceksiniz. Kullandığınız Dns iplerine göre internet üzerinde daha önce giremediğiniz sitelere giriş yapabildiğinizi fark edeceksiniz.

Öncelikle telefonunuzun ayarlar menüsünü açmalısınız. Oradan kablosuz ağ bağlantısı ayarlarına girin.

Şu esnada bağlı olduğunuz ağ üzerine gelerek basılı tutun ve karşınıza çıkan menüden “Ağ ayarlarını yönet” olanına tıklayın. Sonrasında ise “gelişmiş seçenekleri göster” diyerek gidişatı sürdürmeniz gerekiyor.

Karşınıza çıkan DNS değiştirme ayarlarından IP ayarını “Statik” olarak yapılandırın. DNS 1 kısmına 8.8.8.8 DNS 2 kısmına ise 8.8.4.4 yazın ve kaydedin. Kullanabileceğiniz DNS adresleri yalnızca bunlarla sınırlı değil. Diğer Android DNS adreslerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Farklı kullanımlara göre dns adresi vardır. İsteğinize uygun dns adresini uygulayın, test edin.

Android Dns Değiştirme Nasıl Yapılır?
Android Dns Değiştirme Nasıl Yapılır?

Hangi Akıllı Telefon Markalarında Dns Ayarı Değiştirebilirsiniz?

  • Samsung
    Markanın hemen hemen tüm modellerinde yani galaxy s3, s4, s5, s6 ve daha yeni modelleri, note 3, note4 ve tüm note serisi.
  • Xiaomi
    Redmi, mi serilerinin hepsinde (Redmi Note 7, note 8, note 9)
  • HTC
  • LG
  • General Mobile
  • Reeder
  • Oppo

Android programsız DNS değiştirme işlemini gerçekleştirdikten sonra çoğu internet sitesine giriş yapabilirsiniz. DNS değiştirmenize rağmen siteye hala erişim sağlayamıyorsanız burada VPN hizmetlerini kullanmanız gerekiyor.

Xiaomi Telefonlarda Mobil Dns Değiştirme Nasıl Yapılır?

Xiaomi’ nin aşağı yukarı tüm modellerinde kullanabileceğiniz dns değiştirme yöntemini aşağıda sizlere adım adım anlattık.

Xiaomi Telefonlarda Mobil Dns Değiştirme Nasıl Yapılır?
  • Ayarlar bölümüne giriş yapın,
  • Wifi sekmesine geçiş yapın,
  • Kullandığınız Wifi ağının adının yazılı olduğu yerde > basın,
  • İp ayarları bölümünden Dhcp yerine Statik seçin,
  • Açılan bölümde DNS 1 ve DNS 2’ye kullanacağınız Dns adreslerini yazın,
  • Örneğin, Google Dns; Dns 1: 8.8.8.8 Dns 2: 8.8.4.4
  • Kaydete basıp çıkış yapın, işlem bu kadar basit. Artık telefonunuz Google’ın herkese açık dns ayarlarıyla, ip’leriyle internete giriş yapacak.

Android DNS Değiştirme Programları

Android mobil veri kullanıyor ve cep telefonu dns ayarları değiştirme işlemine ihtiyaç duyuyorsanız burada root atmanız ya da harici programlardan yardım almanız gerekiyor.

DNS değiştirmek için başvuracağınız çoğu Android programı da root gerektirdiğinden burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus rootsuz Android DNS değiştirme programlarını bulabilmektir.

Fazla uğraşmadan DNS değiştirici (rootsuz) yazdığınızda karşınıza çıkan uygulamayı indirerek saniyeler içerisinde Android mobil DNS değiştirme programını kullanmaya başlayabilirsiniz. Böylece eğer ihtiyacınız var ise yasaklı sitelere yada ulaşamadığınız sitelere ulaşabilirsiniz.

2023 Android DNS Adresleri Güncel Listesi

Her DNS adresiyle, her siteye aynı kalitede erişim sağlamak mümkün olmadığından farklı Android telefonunuzda yada bilgisayarınızda DNS adreslerine ihtiyaç duyulabiliyor. Bu bakımdan 2023
yılı için en iyi DNS adresleri
ni sizler için sıraladık. İşte adresler.

  • Yandex DNS Standart
    DNS1: 77.88.8.8
    DNS2: 77.88.8.1
  • Yandex DNS Güvenli
    DNS1: 77.88.8.88
    DNS2: 77.88.8.2 (Yandexin sahte ve zararlı siteleri engellemeye yönelik hazırladığı DNS hizmetidir.)
  • Yandex DNS Aile
    DNS1: 77.88.8.7
    DNS2: 77.88.8.3 (Yetişkin siteler olmadan DNS hizmetidir.)
  • Google DNS
    DNS1: 8.8.8.8
    DNS2: 8.8.4.4
  • OpenDNS Home
    DNS1: 208.67.222.222
    DNS2: 208.67.220.220
  • Level 3 DNS
    DNS1: 209.244.0.3
    DNS2: 209.244.0.4
  • DYN DNS
    DNS1: 216.146.35.35
    DNS2: 216.146.36.36
  • Verisgn
    DNS1: 84.200.69.80
    DNS2: 84.200.70.40
  • Ultra DNS Advantage
    156.154.70.1
    156.154.71.1
  • Comodo
    8.26.56.26
    8.20.247.20
  • TTnet – Türk Telekom
    195.175.39.49
    195.175.39.50
  • Altarnate
    198.101.242.72
    23.256.263.53
  • Dns Watch
    84.200.69.80
    84.200.70.40
  • openNIC
    96.90.175.167
    193.183.98.154

Bilgi: 216.58.214.131 ip adresi yazdığımızda karşımızda Google arama motorunun Türkiye sayfası çıkağını biliyor muydunuz? google.com.tr’ nin güncel ip adresi karşılığıdır. Bunların dışında Google’ ın ücretli Dns ayarlarını da kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak bu yazımızda sizlere dns değiştirme ile ilgili bilgiler, hızlı ve güncel dns adreslerini paylaştık. Asağıdaki yorumlar kısmından konuya katılıp, sitemizi geliştirmemize yardımcı olabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Dns ayarı değiştirmek internet hızımı yavaşlatır mı?

Hayır, yavaşlatmaz. Aksine doğru DNS ayarını bulursanız Android telefonunuzda bazı sitelere daha hızlı bağlanırsınız.

VPN kullanmak ile Dns kullanmak arasındaki fark nedir?

DNS, yönlendirme yapılarak girişi engellenen sitelere girişte kolaylık sağlar. VPN ise, bir ülkede hehangi siteye ip engellemesi yapılmışsa girişini sağlar. Ancak bir sitenin hem yönlendirme hem de ip yasağı, engeli var ise VPN kullanılmalıdır.

Dns gizlilik sağlar mı?

Tarayıcınızda çerezlere izin veriyorsanız, sağlamaz. Normal kullanım gibidir. Eğer doğru kaynaklardan yararlanıyorsanız, internet hızınızı artırmakla kalmaz güvenli bağlantı da gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 7 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

9 Yorum

  1. Dns ayarlarını nereden değiştireceğiz bilgisyaarım windows 10, resimle detaylı anlatırsanız daha çok yararlı olur

    1. Merhaba Zehra,
      Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

      Bizim en iyi ve hızlı dns önerilerimiz:
      8.8.8.8 – 8.8.4.4
      yada
      4.2.2.2 – 4.2.2.1

      Deneme yanılma ile kullanabileceğiniz en hızlı dnsten yararlanabilirsiniz.

    1. Merhaba Esra, geri bildiriminiz için teşekkürler.
      Evet çoğu kimse kıyıda köşede kalmış bu tür bilgileri bilmiyor. androidegel.com olarak bu tarz ilgi çekici ama okuyucularımıza yarayacak bilgileri yayınlamaya özen gösteriyoruz.
      Takip edin lütfen ✅

  2. Dns değiştirme işlemini gayet başarılı bir şekilde anlatmışsınız teşekkürler, umarım liste günceldir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu