Nasıl Yapılır?

Android PiP Özelliği Nedir? Nasıl Açılır?

Reklam

Android PiP Özelliği Nedir? Nasıl Açılır? Android PiP (resim içinde resim), uzun zamandır WhatsApp uygulamasının iOS tarafında yer alan bir özellikti. Kullanıcıların yoğun şekilde beğenisini kazanmayı başaran bu özellik sonunda Android işletim sistemli akıllı telefon modellerine de geliyor. Artık Android kullanıcıları da WhatsApp uygulamasına girdiklerinde bu özelliği kullanmaya başlayabilecekler.

Android PiP Özelliği Nasıl Açılır?

WhatsApp’ın kısa süre içinde Android telefonlarda da düşündüğü PiP özelliği yapılan güncellemenin ardından otomatik olarak devreye girecek. Android PiP özelliği ne işe yarıyor diye merak ediyorsanız mesajlaştığınız anda, o mesajda size gönderilen Instagram, Facebook ve YouTube videolarını ayrı bir pencereye açarak, ilgili konuşmayı kapamadan izleyebildiğiniz anlamına geliyor.

Örneğin bir arkadaşınızla mesajlaşırken, onun size gönderdiği YouTube’daki şarkı da çalmaya devam ediyor.

Facebook PiP özelliği sayesinde Android şarj kullanımı da dengede tutulacak. Mesela WhatsApp’da mesajlaşırken, video izlemek için YouTube, Facebook, Instagram gibi uygulamalar arasında sürekli geçiş yapmanız telefonun enerji kullanımını da artırdığından batarya performansını olumsuz olarak etkiliyordu.

PiP özelliğinin devreye girmesi beraberinde enerji kullanımı dengesi de sağlanmış olacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 3]

Reklam

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu