Android

Android Mobil Veri Nasıl Kısıtlanır?

Telefonda Mobil Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır, Yolları Nelerdir?

Reklam

Yeni nesil telefon sahibisiniz ancak telefonda mobil veri kullanımı fazla mı? Mobil veri kullanımını düşürmenin yollarını mı arıyorsunuz? O halde mobil veri kullanımı nasıl düşürülür işte yolları…

Öncelikle telefon ayarlarını açarak hücresel mobil veri kullanımına giriniz ve en çok mobil veri kullanan uygulamaları tespit edin. En fazla mobil veriden MB tüketen uygulamalar burada sırasıyla listelenecektir.

Ülkemizde cep yakan fiyatlarla sunulan internet paketleri derdimiz olmuş durumda. Peki arka plandaki uygulamaların daha az internet kullanmasını nasıl sağlayabiliriz? Android uygulamalarında mobil veri kullanımı nasıl kısıtlanır?

Sunulan internet paketleri ücretleriyle hepimizin derdi olmuş durumda. 4.5G’nin Türkiye’de kullanıma açılmasıyla daha kaliteli içerik sunmaya başlayan uygulamalar adeta internetimizi emiyor. Tüm uygulamaların mobil veri kullanımını kontrol etmemiz mümkün olmayınca da endişemiz artıyor.

Mesela Google News uygulamasındaki bir takım hatalar yüzünden kimi Android kullanıcıları operatörlerine küçük bir servet bağışlamak zorunda kaldılar. TheVerge.com sitesinin belirttiğine göre binlerce doları sırf bir hata yüzünden cebinden çıkaran kullanıcılar oldu.

Mobil veri kullanım istatistiklerini gösteren alanda dönem seç veya devri değiştir diyerek hangi tarih aralıklarında, uygulamaların ne kadar mobil veri kullandığını tespit edebilirsiniz.

Reklam

Böylece mobil veri kullanımını düşürme yolunda hangi uygulama bazında önlem almanız gerektiğini rahatlıkla saptayabileceksiniz.

Uygulamaların Mobil Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Android Uygulamalarinda Mobil Veri Kullanimi Nasil Kisitlanir

Yoğun veriye ihtiyaç duyan uygulamalar, mobil veri açıkken kullanıldığı vakit internet paketinizin planlanandan daha kısa süre içerisinde bitmesine neden olacaktır. Bu bakımdan uygulamaların mobil veri kullanımını azaltmanın yollarını öğrenmek önemlidir.

Uygulamaların mobil veri kullanımını azaltmanın en öncelikli yolu mobil veriyle uygulama güncellemelerini kapamaktır. Gün içerisinde ortalama 3 uygulamanın güncelleneceğini ve güncelleştirme alan her uygulamanın ortalama 20-30MB tüketeceğini varsayarsak yalnızca güncelleme işlemi tek başına bütün mobil veri paketini bitirecek boyuttadır.

Sosyal Medya Uygulamalarının Mobil Veri Kullanımını Azaltmak

Neredeyse her telefonda mevcut sosyal medya uygulamaları tam anlamıyla mobil veri düşmanları olarak bilinir. Her an gelen bildirimler, ses kayıtları, resimler, videolar ve diğer ortam dosyaları nedeniyle mobil veri kullanımının süreğen şekilde devam etmesini sağlarlar. Bu bakımdan sosyal medya uygulamalarının mobil veri kullanımını optimize etmek büyük önem taşır.

Sosyal medyanın mobil veri kullanımını optimize etmek için öncelikle uygulamada otomatik video oynatma ve medya dosyası indirme özelliğini devre dışı bırakmak gerekmektedir. Medya dosyaları için yalnızca Wi-Fi seçeneği tercih edilmiş olmalıdır.

Sosyal medya uygulamaları üzerinden yapılan ikili veya toplu görüşmelerde mobil verinin kısa süre içerisinde bitmesine neden olacağından, çok acil bir durum olmadığı sürece mobil veri tasarrufu sağlamak için yalnızca Wi-Fi üzeriden iletişim kurulması önerilmektedir.

Reklam

Mobil İnternet Kullanımını Azaltmak İçin Chrome’da Veri Tasarrufunu Aktifleştirin

Google Chrome mobil tarayıcısının tarafımıza sunmakta olduğu “veri tasarrufu” özelliği mobil internet kullanımını azaltmak isteyenlerin en çok ihtiyaç duyduğu araç olarak karşımıza çıkıyor. Mobil internet gezintilerinde daha düşük MB tüketilmesini sağlayan bu araç mobil veri kullanımını en aza indirmenin yolları arasında yer almaktadır.

Mobil Veri Tasarrufu Yapmak İçin Uygulamaların Arka Plan Verilerini Kısıtlayın

Telefonda sürekli olarak MB tüketen; Disney, NetFlix, YouTube, PuhuTV vb. uygulamaların mobil veri paketini tüketmelerine engel olmak için arka plan verilerini kısıtlayın. Ayarlar, Uygulamalar, İlgili Uygulama yolunu takip ettiğinizde “arka plan verilerini kısıtla” ibaresi karşınıza çıkacaktır.

Mobil veri kullanımını azaltma konusunda kendi bulduğunuz özel yöntemler, alternatif araçları, diğer tüm soru ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayınız.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 3 Ortalama: 4.3]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu