Android

Andy Rubin Sıradaki Teknolojinin Yapay Zeka Olduğunu Açıkladı

Reklam

Code/Mobile’de yapılan bir sohbette, Android’in kurucusu olan Andy Rubin bilgisayar dünyası için gelecek teknolojinin gelişmiş yapay zekâ olacağını dile getirdi. İlerleyen zamanlarda teknoloji dünyasını büyük yenilikler bekliyor.
Google’dan ayrılıp Playground isminde bir donanım sistemi kuran Andy Rubin “Otomasyon ve robot teknolojileri artık hayatımızın bir parçası olacak” diye konuşarak cloud teknolojisinin beklenen sürümde olacağına vurgu yaptı.

Mobil cihazlara gelince, Google’daki ekibinin Android’i açık işletim sistemi şekline getirmesi ve ekran boyutlarını sınırlamamasından dolayı gurur duyduğunu, bunlara tüketicinin karar vermesi gerektiğininin altını çizdi.

iOS ve Android’in büyük bir yarış içinde olduğunu ve bu sektörün düopoli şekline gelme korkusundan bahsederken, ürünlerin perspektif açısından bakıldığında en kötü ihtimalle yapılan yeniliklerde yavaşlama olduğunu açıkça vurguladı.

Andy Rubin’e göre yeniliklerden bir tanesi de ABD’nin eski zamanlarda olduğu olduğu gibi tüketicilere engel olmaması. Amerika’da geçmişte yeni bir mobil cihaz almak için iki yıllık belge imzalamak şart koşuluyordu; şimdiyse yapılan ödeme planlarında sağlanan kolaylıklar sayesinde oldukça uygun fiyatlarda aynı mobil cihaz satın alınabiliyor.

Bu olayın ABD’yi, mobil cihazların yaklaşık %80’lik kısmının serbest pazarda ticareti yapılan Çin’le yarışmasını sağladığını düşünen Android kurucusu Andy Rubin, bunun hafife alınamayacak miktarda önemli bir gelişme olduğunu düşünüyor ve şöyle devam ediyor: “Ben teknoloji konusunda iyimserim. Bence tüketici kitlesinin doyurulamamış talepleri var ve bu talepler karşılanmalı.”

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu