Htc

Asus HTC’yi Satın Alacak mı?

Reklam

Teknoloji kulislerinde son zamanlarda sıkça konuşulan dedikoduların başında, Asus firmasının HTC’yi satın alacağı yönündeki haberler olmaya başladı. Zira HTC özellikle son amirali One M9’u piyasaya sürdükten sonra aşırı kan kaybetmeye başladı. HTC şirketinin borsadaki hisseleri %47 gibi büyük bir oranla değer kaybetti. Bu kaybında yaşanması ile birlikte, Asus HTC’yi satın alma ihtimali daha fazla kuvvet kazanmış durumda.

Tüm bunların yanı sıra bu değer kaybının büyük oranda One M9’dan kaynaklandığını düşünmek, gerçekleri tam olarak yansıtmayacaktır. Zira şirketin sorunlarının başlangıcı, yaklaşık 4 sene öncesine kadar dayanmaktadır. 4 yıl önce 33 milyar dolar değeri olan şirketin, 2015 yılı itibariyle sahip olduğu değer ise sadece 2 milyar dolar civarında görülmektedir.

Bugüne kadar kulislerde yer alan dedikodular üzerinden haberler çıksa da, bu defasında Asus şirketinin yetkilisi satın alma işiyle ilgilendiklerini, iki taraf içinde şartlar olgunlaşırsa HTC’ye talip olduklarını vurguladı. Asus yetkilisi yaptığı açıklamada, “HTC’yi şartlar uyarsa satın alırız. Ancak ilk hedefimiz Asusolarak kendi içimizde hızlı ama istikrarlı bir şekilde büyümektir” dedi. Yetkilinin yaptığı bu açıklamanın aslında HTC’nin fiyatını aşağılara çekmek için yapmış olduğu bir blöf olarak düşünülmekte.

Yakın zamanda iki şirket yetkilisinin de tekrardan açıklamalar yaparak, dedikoduları açıklığa kavuşturacaklarını düşünüyoruz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu