Teknoloji Haberleri

CES 2016 İnsan Taşıyan İlk Drone Tanıtıldı

Reklam

Drone olarak tanıdığımız cihazlar günden güne gelişmeye devam ediyor. Son olarak Çin merkezli çalışan drone üreticisi firma Ehang, droneları önemli ölçüde geliştirdi. Daha önce yolcu taşıyan drone yoktu. Bu son gelişmeyle birlikte yolcu taşıma özelliğine sahip olan ilk drone tanıtıldı.

CES 2016’da Ehang tarafından dünyadaki ilk yolcu taşıma özelliğine sahip olan drone tanıtıldı. Drone Ehang 184 ismiyle karşımıza çıkıyor. Ehang 184’ün kabin tasarımı oldukça büyük. Yani bir kişiyi rahatlıkla taşıyabilecek boyutta. Ehang 184 isimli drone elektrik kullanarak çalışıyor. Havada kalma süresiyse insan taşırken 25 dakika kadar.

Ehang 184, yerden 3500 metre kadar yükselebiliyor. Otonom uçuç gerçekleştirme özelliğine sahip bu drone içinde insan taşıdığı anlarda 100 km/h hız yapabiliyor. Bu durumda sadece drone içinde bulunan yolcunun uçuş keyfi yaşayacağını söyleyebiliriz. Ehang 184’ün insan taşımacılığı amacıyla kullanılması planlanırken, güvenlik önlemleri de ön plana çıkıyor.

Şirket CEO’su Ehang 184 fiyatına ilişkin yaptığı açıklamada satış fiyatının 200-300 bin dolar arasında olacağını vurguladı. Bugüne dek 100’den fazla test uçuşuna dahil olan Drone’un test uçuşları hala devam etmekte. Ne zaman üretilip piyasaya sürüleceğiyse bilinmiyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu