Teknoloji Haberleri

Chrome 47 güncellemesi yayınlandı

Reklam

Google, popüler web tarayıcısı Chrome’un 47. sürümünü yayınladı. Güncel sürümde, Windows, Mac ve Linux’a yeni çoklu görev işlevleri, masaüstü uyarılarının otomatik olarak silme işlevini getiriyor ve bir dizi güvenlik geliştirmesi sunuyor. Chrome 47 güncellemesi yayınlandı

Chrome 47 ile birlikte Google, masaüstü uyarı merkezini web tarayıcısından kaldırıyor. Firma, işlevi kaldırmaya yönelik planlarını bizlerle geçen ay paylaşmıştı, bu yüzden herhangi bir sürpriz söz konusu değil.

Chrome’un uyarı merkezi ilk olarak 2013’te ortaya çıkmıştı. İşlev, Chrome kapalıyken bile çalışıyor, böylece kullanıcılara uyarılarını takip etme olanağı sunuyordu. Ancak işlev, çoğu kullanıcıyı rahatsız etti ve bu yüzden kullanıcılar tarafından devre dışı bırakıldı.

Uyarı merkezinin kaldırılmış olması, Chrome’un uyarıları bir kenara bıraktığı anlamına gelmiyor. Google, bunun yerine web tabanlı “push” uyarılarına geçiş yapıyor. Web geliştiricilerinin kullanabildiği bu uyarılar, Android’li cihazlarda normal uygulamaların uyarılarından farksız görünüyorlar.

Yeni güncellemeyle birlikte geliştiriciler, bu uyarılar için bir süre belirleyebiliyorlar. Böylece süresi dolan uyarılar, otomatik olarak siliniyor. Chrome 47’de bir dizi hata onarımı da bulunuyor. Masaüstü Chrome için sunulan güncellemenin yakında Android‘e de gelmesi bekleniyor.
Web tarayıcınızın güncel olup olmadığını sağ üstteki menü düğmesine, ardından Yardım ve Hakkında seçeneğine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Kaynak: Hürriyet

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu