Mobil

En çok satan 5 akıllı telefon markası!

Reklam

2017 yılında devam eden ancak kıyasıya bir rekabet akıllı telefon pazarını hareketli hale getirdi. Araştırma firması Strategy Analytics‘in ikinci çeyrek verilerine baktığımızda en çok akıllı telefon satan markalar listesinin galipleri ortaya çıkıyor.

Strategy Analytics‘in ikinci çeyrek verilerine baktığımızda en çok akıllı telefon satan markalar listesinin galipleri ortaya çıkıyor.

En çok akıllı telefon satan markalara baktığımızda zirvede Samsung‘u görüyoruz. Geçtiğimiz sene Galaxy Note 7 sebebiyle zorlu bir dönem yaşayan firma bu durumu telafi etmeyi başarmış gibi görünüyor. İkinci çeyrekte 79.5 milyon telefon satmayı başardı. Böylece akıllı telefon pazarından yüzde 22.1’lik bir pay elde etti.

İkinci sırada ise bir başka teknoloji devini yani Apple‘ı görüyoruz. 41 milyon telefon satışı gerçekleştiren firma pazar payından yüzde 11.4’lük bir dilim elde etti. Samsung ve Apple geçtiğimiz yıla oranla ufak kayıplar yaşadı ancak bu firmaları olumsuz etkileyecek düzeyde olmadı.

Üçüncü sırada ise Huawei yer alıyor. İkinci çeyrekte 38.4 milyon telefonu kullanıcılarla buluşturan marka pazar payını yüzde 9.4’ten yüzde 10.7’ye çıkartmayı başardı. Onu Çin merkezli bir marka olan OPPO izliyor. Giderek daha fazla ilgi gören bu firma 29.5 milyon telefon satışı gerçekleştirdi.

Pazar payını yüzde 8.2’ye yükselterek dördüncü sıraya yerleşti. Bu ufak listenin son sırasında ise Xiaomi‘yi görüyoruz. Ürettiği her cihazla heyecan uyandırmayı başaran marka 23.2 milyon cihaz sattı. Böylece küresel pazardaki payı yüzde 6.4’e yükselmiş oldu.

Reklam

Teknoloji devleri açısından verimli geçen ikinci çeyrekte akıllı telefon pazarı yüzde 6’lık bir büyüme gerçekleştirmiş oldu.

Marka 2016 Yılı 2. Çeyrek Satış Rakamları 2017 Yılı 2. Çeyrek Satış Rakamları
Samsung 77.6 milyon 79.5 milyon
Apple 40.4 milyon 41.0 milyon
Huawei 32.0 milyon 38.4 milyon
OPPO 18.0 milyon 29.5 milyon
Xiaomi 14.7 milyon 23.2 milyon
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu