Uygulama
Trend

En Güvenilir Android Reklam Engelleme Uygulamaları Hangileridir?

Reklam

İnternet üzerinde sörf yaparken, girilen sitelerde karşılaşılan reklamlar can sıkıcı olabildiği kadar, bazı reklamlar virüs bulaşmaya da sebebiyet vermektedir. Bu nedenle bir android reklam engelleme uygulamaları kullanmak her bakımdan rahatlatıcı ve güvenli olacaktır. Android telefonlar için birçok reklam engelleyici uygulama vardır ama burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta telefona indirilecek olan bu uygulamanın güvenilir olmasıdır. Zira uygulamalar üzerinden de telefonlara virüs bulaşma olasılığı her zaman mevcuttur. Bu nedenle sadece güvenli olan reklam engelleme uygulamaları android telefonlarda ve android sistemlerde kullanılmalıdır.

En Güvenilir Android Reklam Engelleme Uygulamaları Hangileridir?

Android reklam engelleme uygulaması seçiminde, güvenilir olması en önemli faktördür. Android sistemler için en güvenilir reklam engelleme uygulamalarını şunlardır;

  • AdFender
  • Brave Browser
  • AdBlock Plus
  • NordVpn
  • Ghostery
  • Opera

AdFender: Bu reklam engelleyici uygulama, bütün tarayıcılarda büyük bir gizliliği, güvenliği ve korumayı kolaylıkla sağlamaktadır. AdFender ücretli bir uygulama olup, kullanımı en çok tercih edilen reklam engelleme uygulamalarından biridir. Youtube reklamlarını bile engelleme gücü olan uygulamanın kurulumu çok kolaydır. İstenilen ayarı yapabilmeyi ve kişisel tercihleri belirleme imkânlarını uygulama sunmaktadır.

Adfender, android reklam engelleme uygulaması yükleme yapıldıktan sonra bir ay ücretsiz kullanıma izin vermektedir. Bu bir ayın sonunda 12 ay geçerliliği olmak üzere lisansını almak gerekmektedir. En iyi reklam engelleyici uygulaması olarak da kendisinden söz ediliyor. Sizce?

Brave Browser: Android sistemlerde güvenliliği, korumayı ve gizliliği üstün düzeyde sağlayan Brave Browser, aynı zamanda Windows, iOS ve Windows sistemlerde de kullanılabilmektedir. Brave Browser güvenliği ve gizliliği sağlarken, gereksiz tarayıcı uzantılarını kullanmaz ve verdiği hizmetleri aynı paket içinde sunar. Cüzi miktarda bir ödeme alır ama bu ödemeyi kendine almayıp, bu ödemeleri direkt olarak ortak yayıncılara bağışlamaktadır.

AdBlock Plus: Reklam engelleme uygulamaları içinde en çok kullanılan uygulama olan AdBlock Plus’un hem kurulumu, hem de kullanılması çok kolaydır. Android sistemlerde Opera, Chrome ve Firefox tarayıcılarıyla beraber, üstün bir performansla koruma sağlamaktadır.

Reklam

Kötü amaçlı yazılımları, istenmeyen reklamları anında engeller. Hangi reklamların ne şekilde engellemek istenildiğine dair ayarlamalar yapılmasına da izin veren AdBlock Plus, android sistemler hakkında bilgisi olmayanların dahi kolaylıkla kullanabileceği bir uygulamadır. Ücretsiz olarak hizmet veren uygulamada, abonelik sistemi de bulunmamaktadır.

NordVpn: Bu vpn her paketine eklediği CyberSec eklentisi ile android cihazlara yapılacak olan siber saldırıları ve Ddos saldırılarını engellemektedir. Bu nedenle zararlı yazılımlara ve zararlı reklamlara karşı büyük bir koruma sağlamaktadır. Şüpheli internet sitelerinde ve açılan reklamlardaki virüsleri otomatik olan algılayan NordVpn, böyle bir durumla karşılaşıldığında CyberSec eklentisi sayesinde zararlı olan her şeye karşı koruyucu bir duvar oluşturur, kötü amaçlı yazılımların android sistemlere zarar vermesini engeller.

Ghostery: Bu android reklam engelleme uygulaması en çok kullanılan koruyuculardan biridir. Kötü amaçlı yazılımlara karşı korumada ve gizliliğin korumasında mükemmel bir hizmet sunmaktadır. Ghostery reklam engelleyicisi ücretsiz bir uygulamadır. Android sistemlerin yanı sıra iOS sistemlerde de rahatlıkla kullanılabilen uygulamanın, kurulumu ve kullanılması kolaydır.

Opera: Bir web tarayıcısı olan Opera, aynı zamanda tarayıcısında otomatik olarak bulunan reklam engelleyicisi ile android sisteme sahip kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Opera web tarayıcısı dolaşılan internet sitelerindeki gereksiz çerezleri de engelleyerek, zararlı reklamlardan ve yazılımlardan android sistemleri daha kapsamlı bir şekilde korur.

Göz Atın:  Telefonumda Sürekli Reklam Çıkıyor Hatası Ve Çözümü

Opera zararlı yazılımlara karşı oldukça etkili olan koruma sistemine sahip olmasının yanı sıra, yine tarayıcısında entegre halde bulunan vpn hizmetini de kullanıcılarına sunmaktadır. Opera web tarayıcısı android sistemler dışında, aynı zamanda iOS, Mac, Windows sistemlerinde de kullanıma uygundur.

Uygulama kullanmadan reklamları engelleyebileceğimiz bir sistem ise, eğer kullandığınız tarayıcı destekliyorsa okuma modu kullanmadır. Bir haber sitesine giriş yaptığınızda tarayıcınız url kısmında okuma modu görüntülenir. Eğer ona basarsanız reklamları görmekten de o anlık kurtulmuş olursunuz. Böylece sadece okumaya odaklanabilirsiniz.

Reklam

Önemli işlerimizi mobil yada bilgisayarımızdan yaparken, siteleri incelemek durumunda kalabiliriz. Ya da bir haber okumak isteyebiliriz. İşte tam da bu sırada önümüze çıkan reklamlar sinirimizi bozar ve yapacağımız işe olan konsantrasyonumuzu sekteye uğratabilir. Bu gibi durumlarda reklam engelleme uygulamaları işimize yarayabilir. Biz de sizlere bu yazımızda reklamları hangi uygulamalar ile engelleyebileceğinizi anlattık. Şunu da unutmamamız lazım; internette çoğu internet sitesi reklamlardan elde ettikleri gelirlerle ayakta kalmaya çalışıyor. Buna da saygı duymalıyız.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu