Sosyal Medya

Facebook 1200 Kişiye İş Veriyor

Reklam

Sosyal medya devi Facebook, 1.200 kişiyi işe alacağını açıkladı. Pekala bu işe almanın nedeni ne? Yalnızca sosyal medya mı?

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, sadece Facebook ile şirketin uzun vadede sürdürülemeyeceğinin farkında. Bu sebeple firma, uzun zamandır farklı alanlarda yatırımlar yapmış durumda: Instagram, WhatsApp, Oculus Rift… Böylece belli başlı resim paylaşma ve mesajlaşma platformlarını kendi bünyesine alan firma, gelecek yıllarda büyük bir yer kapsayacağı düşünülen sanal gerçeklik gözlüklerinin tanınan ve en bilinen ismini de bünyesine katmış oldu. Peki yalnızca bu kadar mı?

Firma, bu sıralar Internet.org adlı bir proje üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. İnternete erişim konusunda sınır koyan ülkelere yüksek süratli internet ulaştırmak için geliştirilmekte ve uzun sürede yine Facebook’un işini görecek olan bir proje. Şu anda milyonlarca kullanıcısı olan Facebook, Instagram ve WhatsApp böylece daha çok kullanıcıya erişebilecek.
Peki Facebook, işe alacağı 1.200 çalışana nerede iş vermeyi planlıyor? Reuters sitesinin haberlerine göre Mark Zuckerberg’in önceliklik amacı, Oculus Rift üzerinde odaklanmak. Mark Zuckerberg, 2.000.000.000 dolara bünyesine kattığı Oculus Rift’in gözlükleri üzerine “Gözlükler, hayatım boyunca deneyimlediğim her şeyden farklıydılar.” açıklamasını yapmıştı. Görünen o ki Mark Zuckerberg, sanal gerçeklik gözlüklerinin gelecek yıllarda mobil hayatın büyük bir parçası olacağına inanıyor ve bu konuda yaptığı yatırımlara devam ediyor.
Firmada çalışmaya başlayacak olan 1.200 kişinin diğer bölümünün de, Internet.org adlı proje üzerinde çalıştırılacağı belirtilmiş. Dünyadaki nüfusun 3’te 2’lik gibi bir kısmının sınırlı internet bağlantısı olduğunu düşünürsek, Facebook, Instagram, WhatsApp için keşfedilebilecek birçok yerin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Özetle Facebook, bu 1.200 çalışanı geleceğini garantiye almak adına işe alacak gibi görünüyor. Eğer hamlelerini iyi yaparsa, firmanın daha sağlam ve güçlü adımlarla yoluna devam etmemesi için hiçbir neden görünmüyor. Sosyal medya devi Facebook, son olarak da kalitesinden ödün vermeyerek video akışı adına lazım olan bant genişliğini azaltan teknolojilerle ilgilenen bir girişim olan QuickFire Networks’ü satın aldı.

Oculus Rift DK2 tanıtım videosu;

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu