Sosyal Medya

Facebook, iPhone Kullanan Personellerine Android’e Geçmelerini Söyledi

Reklam

Facebook, Hindistan vb. gelişim süreci yaşayan ülkelerde sosyal ağ ortamları ve kullanıcılar arasında empati kurmayı başarabilmek için iPhone kullanan Facebook personellerinin, Android telefonlara sahip olmasını istiyor. Şirket yöneticileri de iPhone kullanan personellerine Android’e geçmelerini söyleyerek bunun ilk adımlarını atmış oldu.

Facebook, eser şefi Chris Cox, firmanın Kaliforniya’da yer alan genel merkezinde kapsamlı bir basın açıklaması yaparak personellerin birçoğunda iPhone telefon bulunduğunu, Hindistan veya diğer gelişmekte olan ülkelerdeki insanların ise zorunluluktan dolayı genellikle Android akıllı telefon kullandıklarını belirtti.

Bu durumu göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirten Chris Cox, dünyada hakimiyet kurmak isteyen bir Facebook’un empati kurmayı başarmasını yani gelişmekte olan ülkelerde de rağbet kazanması gerektiğini belirtti.

Facebook’un Ürün Şefi Olan Chris Cox

Amerika ve ABD gibi gelişmiş ülkelerde her iki kişiden birinde iPhone bulunmakta. Fakat az gelişmiş ülkelerde durum tam aksine. İnsanlar maddi durumlar nedeniyle zorunlu olarak Android kullanmayı tercih ediyor. Şirket, arkada bıraktığımız hafta içerisinde “2G Salıları” isimli bir program başlattı ve çalışanlarına 2G kullanmanın nasıl bir durum olduğunu anlatmaya çalıştı ve bu konu hakkında deneyim kazanmalarını istedi.

Göz Atın:  Facebook: HD Çözünürlükte Fotoğraf Yükleme Desteği Yolda

Cox, bu durumun kesinlikle Apple karşıtı bir hareket olmadığını söylerken, bu durumun yalnızca şirketi geliştirme amacı taşıyan bir proje olduğunu belirtti.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu