Sosyal Medya

Facebook: Video Arama Dönemi Başlıyor

Reklam

Sosyal medya devi Facebook kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için ve elbetteki rakipleri ile rekabet gücünü artırabilmek için yeni özelliklerini sunmaya devam ediyor. Google’ ın video devi Youtube video içerik sağlayıcısıyla rekabete girebilmesi için Facebook’ tan böyle bir adım bekleniyordu. Sonunda Facebook video arama özelliğini duyurdu. Bu şekilde Facebook kullanıcıları yüklenen videoları rahatça arayabilecek ve bulacak. Daha önce kendi arama algoritmasını hazırlayan sosyal medya devi Facebook böylece kendi bünyesinde yer alan videoları öne çıkarmak için adım atmış oldu.

Facebook: Video Arama Dönemi Başlıyor

Fakat bu konudaki en büyük sıkıntı, Facebook kullanıcıların zaman tünellerinde sadece arkadaşlarının veya takip ettiği sayfaların yüklemiş olduğu videoları görmesiydi. Bu sorunu çözmek için kolları sıvayan sosyal ağ devi, Facebook’ta yer alan tüm videoların aratılabilmesini sağlayan yeni aracını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Facebook üzerinden gerçekleşen tüm canlı yayınları görebileceğiniz yeni bir özellik duyuran şirket, şimdi de bu hizmetini videolara taşıyor. Facebook’un mobil sürümünde devreye sokulan yeni arama algoritması, artık girdiğiniz anahtar kelimelerle eşleşen videoları da size gösteriyor.

Bu durum yeni videolar keşfetmek isteyen insanları ilgilendirdiği kadar Facebook’ a video olarak içerik sağlayan kişi ve sayfaları da direkt olarak ilgilendiriyor. Çünkü video eklenirken girilen etiketler, daha sonra o videonun farklı insanlar tarafından bulunabilmesi adına oldukça önemli.

Bu özellik ile birlikte Facebook’un video servisinin çok daha yoğun bir şekilde kullanılması amaçlanıyor. Şu an tüm kullanıcılar için açık olmayan yeni özelliğin önümüzdeki günlerde herkese açık olması bekleniyor.

Reklam

Çocuklar Adına En Uygun Beş Tablet

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Hakan

Özellikle akıllı telefonlara karşı ilgisi bulunan yazarımız, güncel haberleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu