Teknoloji Haberleri

Gamex 2015 başladı

Reklam

Gamex 2015, 20 Aralık Pazar gününe kadar sürecek. Gamex 2015’te farklı şovlar, yeni oyunların lansmanları ve oyun turnuvaları düzenleniyor.

Rönesans Fuarcılık tarafından Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde düzenlenen GameX 2015’e 100’ün üzerinde yerli ve yabancı dijital eğlence ve oyun firması katılıyor. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen dijital oyun tutkunlarının ilgi gösterdiği GameX 2015, GNCTRKCLL, Vestel ve Teknosa sponsorluğunda gerçekleşiyor.

GameX 2015 Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı açılış törenine Rönesans Fuarcılık Başkanı H.İsmet Göksel, Oyunder Başkanı Tansu Kendirli, Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman, Turkcell Pazarlama Direktörü Dilara Demir, MOL Türkiye Genel Müdürü Ali Salcı, Netmarble EMEA Genel Müdürü Barış Özistek ve Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan ile birlikte çok sayıda dijital oyun tutkunu katıldı.

Törende bir konuşma yapan yapan Rönesans Fuarcılık Başkanı H.İsmet Göksel, 10 yıldır düzenlenen fuarın, Balkanlardan Ortadoğu’ya uzanan bölgedeki ilk ve tek uluslararası fuar olduğunu belirterek “GameX’in en önemli özelliklerinden biri en son yeniliklerin anında fuara yansıması. GameX 2015’te 100’ün üzerinde yerli ve yabancı firmayı ağırlıyoruz. Bu firmalar bu sektördeki en önemli firmalar ve yüz milyonlarca insan için oyunlar üretiyorlar” dedi. Türk üreticilerin de dijital eğlence ve oyun sektöründe öne çıkmaya başladığını da sözlerine ekleyen Göksel “Türkiye’de 30 milyon kişi dijital oyunlar oynuyor.

Bunun yanında artık uluslararası düzeyde oyun geliştiricilerimiz mevcut. Bu firmalarımız iki farklı kulvarda yazılım ve üretim geliştiriyorlar. Bunlardan birinci masa üstü online oyunlar, ikincisi ise mobil oyun sektörü. Özellikle global mobil oyun sektöründe çok sayıda indirilen Türkiye orijinli oyun bulunuyor. Türki Cumhuriyetler, Arap Yarımadası ve Ortadoğu bölgesinde de oyun yayıncılığı yapan çok başarılı Türk firmaları mevcut. Bu firmalar sektörde de söz sahibi olmaya başladı” şeklinde konuştu.

GameX 2015’te Neler Olacak?

Reklam

Türkiye’de ilk kez görücüye çıkacak oyunların yanında tüm dünyada popüler olan birçok oyun da GameX 2015’de oyun severlerle buluşacak. GameX ziyaretçileri bir yandan oyun oynarken, diğer yandan hediyeli yarışmalarda kıyasıya mücadele edecekler. Ayrıca en yeni teknoloji ile yapılmış olan dijital eğlence ürünleri de GameX 2015’de yerini alıyor. Yarış oyunları severlerin de ilgi gösterdiği en yeni simülatörlerin sergileneceği fuarda, Türkiye’nin ünlü motor sporları pilotları da GameX’de oyuncular ile yarışacak.

Son yılların yükselen değeri e-spor, kendisini GameX’in her yer yerinde hissettirecek. Fuarda, Türkiye’nin en ünlü e-spor takımları ve oyuncularının ziyaretçiler ile buluştuğu gösteri maçları da organize edilecek. Bundan önceki fuarlarda ziyaretçilerinin büyük ilgi gösterdiği Cosplay sanatçıları ve Cosplay yarışmaları da yine GameX’de olacak.

GameX 2015’e katılan birçok firma stantlarında dünyanın en popüler konsol oyunlarını da oynatacak ve bu oyunlarda hediyeli yarışmalar yapacak. Türkiye’nin ünlü motor sporları pilotları da katılımcılarımızın misafirleri olarak GameX’de oyuncular ile tanışacak ve yarışacak.

Geçmiş yıllarda GameX ziyaretçilerinin büyük ilgi gösterdiği Cosplay sanatçıları ve Cosplay yarışmaları GameX’de olacak. Fuar ziyaretçileri de serbest Cosplay çalışmaları ile GameX’e gelebilecek ve diğer ziyaretçilere çalışmasını sergileyebilecek.

GameX 2015’de ayrıca OYUNDER tarafından “Oyun Geliştiriciliği, Oyun Yayıncılığı, Kamu Destek ve Teşvikleri, Oyun Dünyasında Kadınlar” gibi başlıklarla seminer, panel ve atölyeler de düzenlenecek.

Fuarı ziyaret etmek isteyenler ücretsiz e-davetiyelerini www.gamex.com.tr adresinden alabilecekler.

Reklam

Kaynak: Star

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu