Teknoloji Haberleri

Google: Alphabet Şehri kuruyor!

Reklam

Google‘ dan dev proje. Baştan başa teknoloji ile donatılmış “Alphabet şehri”. Bu günlerde gündemde olan konu önceden Google olarak bilinen ve artık Google’ın ana firması olan Alphabet’i kapsayan söylentiler, firmanın kendi tekno-ütopya şehrini kurmayı hedeflediğini gösteriyor.

Aldığımız duyumlara göre Alphabet çatısı altındaki Sidewalk Labs firması, projenin önderliğini yapmakta. Sidewalk CEO’su Dan Doctoroff, The Information sitesi tarafından oluşturulan konferansta, potansiyel proje hakkında ipuçlarından bahsetti. Doctoroff, büyük bir teknoloji firmasının yaşayan, çalışan bir şehir kurmasının avantajları hakkında yorum yapamayacağını söylemekteydi. Ancak Doctoroff’un verdiği ipuçları, Walt Disney’in 1960’larda düşündüğü, tamamen ileri teknoloji ürünü olan ve ile ileri teknoloji ile çalışan bir şehir olan EPCOT’un orijinal görüşüne benzerlikler sunmaktaydı.

Google: Alphabet Şehri Kuruyor!

Baştan bir şehir kurmanın hükumetin, sosyal politikaların ve veri ile çalışan yönetimin tekrar düşünülmesini sağlayacak olduğunu belirten Doctoroff, şehirlerin zorlu olduklarını fakat teknolojinin önüne geçilemeyeceğini söylemekteydi. Doctoroff daha sonra da konuşmasına yeni bir şehir kurmanın, siber güvenlik ve mahremiyet sorunlarını da ortadan kaldıracağını belirtti.

Bu proje, büyük ihtimal ile Sidewalk Labs’ın şu anda Ulaştırma Bakanlığı ile beraber yaptığı çalışmadan çok daha farklı olacak. Bu proje, şehirlerin ulaşım problemlerini çözmek için sürücüsüz araçların kullanımına odaklanmakta.

Yeni bir şehir kurmak Alphabet, ABD için yeni bir fikir değil. İkinci Dünya Savaşı’ndan beri ABD, şehir problemlerinin, var olan şehirlerin düzenlenmesi yerine yeniden kurulmaları ile daha kolay çözülebileceği düşüncesinde. Bu projelerin bir kısmı, diğerlerinden daha başarılı durumda.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu