Teknoloji Haberleri

Google Alphabet, Apple’ı tahtından indirdi!

Reklam

Google’ un üst şirketi Alphabet’ in hisseleri, New York borsasında Türkiye saati 22:00 civarında %0,29‘ luk bir artışla firmanın piyasa değerini 503 milyar dolar seviyelerine çıkardı. Google Alphabet kısaca özetlersek firmanın tüm şirketleri içinde barındıran bir üst kuruluş.

Bir gelişme de Apple tarafında yaşandı, Apple’ ın hisseleri Alphabet hisselerinin uçuşa geçtiği sırada New York borsasında %2,1 değer kaybına uğrayarak piyasa değerini 496 milyar dolara düşürdü.
Bu gelişmelerle birlikte, Google’ın ana kuruluşu Alphabet toplam piyasa değeri tekrar Apple’ın piyasa değerini geşmiş oldu. Zira Şubat ayında Apple, Alphabet toplam piyasa değerini geçmişti.

Finansal veri analistleri, Alphabet’ in bu sefer tahtı kaptırmayacağını belirterek, şirketin 2016 yılının ilk çeyreğine ait bilançosunun Apple’ dan daha iyi veriler içerdiğini belirtiyorlar.

Google, Apple'I Tahtından Indirdi!

2016 yılının ilk çeyreğinde net karı geçen yılın yine aynı dönemine göre %20‘ lik artış gösteren Alphabet’ in net geliri de aynı dönemde %17 yükselme göstermiş oldu.

Apple tarafında ise, 2016’nın ilk çeyrek net karı, geçen yılın aynı dönemine göre %22,8 azalma gösterdi, bu yıl ile geçen yılın ilk çeyrek dönemi kıyaslandığında ise %12,7 gerileme gösterdi. Bu veriler 2003 yılından beri ilk düşme verileri olduğunu hatırlatalım.

Reklam

Bu veriler ışığında Apple’ın, iPhone akıllı telefon satışlarının düşüşte olduğunu net olarak ortaya çıkardı. 2016 ilk çeyrek döneminde iPhone satış verileri %16,1 düşüş gösterirken, iPad tablet satışları yine aynı şekilde düşüş gösteriyor, oranı %18 civarlarında.

Apple’daki bu düşüş trendinin devam etmesi bekleniyor. Bakalım Google bu fırsatı nasıl değerlendirecek?

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu