Teknoloji Haberleri

Google Chrome Lider Olacak

Reklam

Yeni yayınlanan tarayıcı kullanım raporuna göre, Microsoft’ un kullanımda olan web tarayıcılarının (Edge + Explorer) kullanıcı sayılarında büyük bir düşüş yaşandığı belirtildi. Rapora göre, bu azalmaların devam etmesi durumunda Microsft’un liderliği Mayıs 2016 itibariyle Google Chrome tarayıcıya kaptırabileceği belirtiliyor.

Google Chrome Lider Olacak

Net Applications’ın firmasının yayınladığı rapordaki veriler ışığında Internet Explorer’ın çeşitli sürümleri ve Edge’in iki sürümü, Şubat ayında toplamda yüzde 2.1 oranında kullanıcı kaybetmiş. Bu azalmanın Microsoft tarafında 11 yıldır yaşanan en büyük kullanıcı kaybı olduğu açıklandı.

Rapora göre Internet Explorer ve Edge’nin geçen aya göre kullanıcılan tüm tarayıcılarda ki payı %44.8 olarak netlik kazandı. 2015 yılında bu oran %57.4 civarındaydı.

Diğer bir taraftan ise Google Chrome tarayıcı, kullanıcı oranı bakımından Şubat ayında %36.6 lık oranla kapattı. Bu verilere göre Chrome tarayıcısı geçen aya göre %1.5, bir sene öncesine göre ise %11.9’ gibi iyi bir artış yakalamış oldu.

Materyal Tasarım için hazırlıklarını ve testlerini sürdüren Google, 50 yapım numarasıyla yakın bir zamanda güncelleme yayınlayarak hızlı ve güvenilir Chrome tarayıcısını Materyal Tasarıma geçireceğini de belirtelim. Tüm bu verilere baktığımızda uzmanların “Chrome Mayıs ayında lider olabilir” düşünceleri gerçekleşeceğe benziyor.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu