Google
Trend

Google Chrome Okuyucu Modu Nasıl Açılır?

Google Chrome Okuma Modu Nedir?

Reklam

Akıllı telefon kullanıcılarının tanıştığı ilk uygulamalardan bir tanesi de Google Chrome mobil sürümüdür. Eğer sizde mobil Chrome kullanıcıları arasında yer alıyorsanız bazı durumlarda yazıyı okumakta güçlük çekebilirsiniz. Yazıları okumakta sıkıntı yaşadığınız anlarda Chrome’un “Okuyucu Modu”nu açarak sayfanın okunurluğunu artırabilirsiniz.

Okuyucu modu, web sayfalarını daha sade hale getirerek yazıların daha kolay okunmasını sağlıyor. Bu modun kullanılabilmesi için Chrome sürümünüzün 75 olması ve Android 7 güncellemesinin yüklü olması gerekiyor.

Eğer mevcut Chrome sürümünüzde bu ayar otomatik gelmemiş ise sürüm kontrolü yapmanız gerekebilir. Güncel chrome tarayıcı kullanıyorsanız okuma modunu kendiniz de aktif hale getirebilir yada kapatabilirsiniz.

Chrome Güncelleme veya Sürüm Kontrol Etme

Chrome Surum Kontrol Etme
  1. Tarayıcınızda sağ üst köşedeki alt alta üç çizgiye tıklayın,
  2. Ayarların altında “Yardım” “Google Chrome hakkında” tıklayın.
  3. Chrome sürümü karşınızda, güncelleme gerekliyse mutlaka güncelleyin.
  4. Şu anki sürüm; 104.0.5112.102 (Resmi Derleme) (64 bit) Sürümü

Google Chrome Okuyucu Modu Nasıl Açılır?

Google Chrome mobil tarayıcınızın araç çubuğuna Chrome://flags yazarak arama başlatın. Yaptığınız işlemin ardından karşınıza çıkacak pencere aşağıda yer alıyor.

Karşınıza çıkan bölümde Google Chrome size bir takım uyarılar yapacak. Yapılan uyarıları dikkatle okuyun ve bazı bilgilerin kaybolabileceğini göze aldıktan sonra devam etmeyi düşünüyorsanız, devam edin. Burada Google Chrome’a dair birçok ayar bulunmaktadır. Ayarın üzerinde yer alan etkinleştir butonuyla dilediğiniz ayarı etkinleştirebilirsiniz.

Chrome Mobil Okuyucu Modu Nasil Acilir

Google Chrome okuyucu modunu aktif hale getirmek içinde aynı şekilde ikonu bularak etkin hale getirebilirsiniz. Özellik devreye girdiğinde cihazın yeniden başlaması gerekmektedir.

Reklam

Cihazınızın tekrar açılmasıyla birlikte Google Chrome tarayıcınıza girin. Arama çubuğunun yanında üzerinde A yazan bir sembol çıkıyorsa okuyucu modu başarıyla açılmıştır.

Okuyucu Modu ile Reklamlardan Kurtulun

Okuyucu modunda sayfaları text formatı haline getirerek okuyabilirsiniz. Bu durum sayfalarda yer alan gereksiz reklamlardan da kurtulmanızı sağlar. Ayrıca Chrome’un normalden daha yavaş çalıştığını düşünüyorsanız, hızlandırma işlemini de aynı şekilde yapabilirsiniz.

Chrome://flags kısmından “İlgilenilen alanı için Maximum karo sayısı” seçeneğini aktif hale getirebilir ve 512 MB’a kadar alternatif seçeneklerden herhangi birini seçebilirsiniz. Fakat yaptığınız bu işlemlerin direk RAM kullanımını etkilediğini unutmayın.

Chrome Masaüstü tarayıcınızda okuma modu nasıl etkinleştirilir?

Chrome Masaustu Okuyucu Modu

Google Chrome tarayıcınızı açtıysanız öncelikle “Flag” modunu etkinleştirmemiz ve işlemi yapmamız gerekiyor. Masaüstü, notebook bilgisayarınızda Chrome tarayıcıyı açın.

  • Adres çubuğuna “chrome://flags/#enable-reader-mode” yazın.
  • Açılır menüden “Etkinleştir” seçeneğine basın.
  • Özelliğin aktif hale gelmesi için Chrome’u yeniden başlatın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra, herhangi haber sitesinde yada makale, yazı içeren bir url açtığınızda adres çubuğunda okuyucu modu simgesi belirir. Bu simgeye tıkladığınızda okuyucu modunda haberi, makaleyi okuyabilirsiniz.

Okuyucu Modu ile Pil Tasarrufu

Okuyucu modu özelliği ile bir çok siteyi destekleyen Chrome, bataryanızın daha fazla dayanmasına neden olur. Az kalmış pil yüzdeniz nedeniyle internet sitelerindeki haberleri, yazıları, makaleleri okumaktan çekiniyorsanız bu mod tam size göre.

Reklam

Chrome okuyucu modu ile pil yüzdeniz daha uzun dayanacak ve şarj edene kadar sizi bir müddet idare edecektir. Reklamlar, gereksiz kodları engelleyip sade bir şekilde karşınıza çıkan yazılar pilinizin ömrünü uzatacak ve keyifle yazılara odaklanabileceksiniz. Telefonum Şarj Olmuyor Ne Yapmalıyım? yazımız da ilginizi çekebilir.

Herhangi bir eklenti gerekmeksizin bu işlemi gerçekleştirip, reklamlara takılmadan tüm dikkatinizi habere vererek okumaya başlayabilirsiniz.

Bu işlemleri yapmakta zorlanıyorsanız lütfen aşağıdaki yorumlar kısmından bize yazın. Okuma modu ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Okuyucu modundan faydalanıyor musunuz?

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Hakan

Özellikle akıllı telefonlara karşı ilgisi bulunan yazarımız, güncel haberleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu