Teknoloji Haberleri

Google’ dan Apple’ a Destek!

Reklam

Arama motoru ve teknoloji devi Google yöneticisi ve bir numarası Sundar Pichai, FBI ve Apple arasında bir süredir devam eden şifreleme atışmasına yaptığı açıklama ile katıldı. Pichai sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla Apple’ a şifreleme konusunda desteğini esirgemedi.

Sundar Panchi Appointed Google’s New Ceo

Google CEO’su Sundar Pichai, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Apple arasındaki şifreleme savaşı hakkındaki görüşlerini açıkladı. ABD istihbarat birimi FBI, geçtiğimiz Aralık ayında ABD’nin Kaliforniya eyaleti, San Bernardino kentinde 14 kişinin öldüğü ve 18 kişinin yaralandığı saldırıyı düzenleyen 28 yaşındaki Syed Rizwan Farook’a ait olduğu düşünülen iPhone marka telefonun şifresini kırmasını istemişti.

Bunun üzerine bir açık mektup yayınlayan Apple CEO’su Tim Cook, mahkeme kararına rağmen bu isteği reddettiklerini bildirmiş ve bu talebin tüm iPhone’lara erişim sağlayabilecek bir “arka kapı açmak” anlamına geldiğini vurgulamıştı. Google’ın patronu Pichai ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bu konuda Apple’a destek verdiğini ortaya koydu.

Pichai, “Bilgilerinizi güvende tutmak için güvenli ürünler oluşturuyoruz ve geçerli yasal emirlere göre kolluk kuvvetlerine erişim veriyoruz ama hükümet için bir “arka kapı” sunmuyoruz. Ancak bu, şirketlerin müşteri cihazları ve verilerini hacklemeyi gerektiren tamamen farklı bir durum. Şirketleri “arka kapı” etkinleştirmeye zorlamak kullanıcıların gizliliğini tehlikeye atabilir. Bu durumun sıkıntılı bir emsal teşkil edebileceğini düşünüyorum” dedi.

Tim Cook açık mektubunda, Apple müşterilerinin ve tüm insanların bekleyen tehlikeleri kavrayabilmeleri için konunun kamuoyu genelinde tartışılması gerektiğini belirtmişti. Bu noktada Facebook’un patronu Mark Zuckerberg ve Microsoft’un bir numaralı ismi Satya Nadella gibi diğer etkili teknoloji CEO’larının konuya ne zaman ağırlıklarını koyacakları merak konusu.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu