Sosyal Medya

Google Drive’ da Whatsapp Verileri Saklanacak

Reklam

Whatsapp’ta yaptığınız görüşmeler, aldığınız ve gönderdiğiniz her şey, bundan sonra Google Drive’da yedeklenmeye başlayacak. Whatsapp verileri bundan sonra Drive üzerine düzenli olarak yedek alınabilecek.

Oldukça kısa bir süre önce Whatsapp’a ”mesaj işaretleme” özelliği gelmişti. Bu bahsettiğimiz özellik, görüştüğünüz kişilerle yaptığınız konuşmalarda seçtiğiniz mesajları (önemli olduğunu düşündüğünüz, bir kenarda kalmasını isteyeceğiniz mesajları) işaretleyerek not şeklinde bir köşeye bırakmanızdı.

Bugünlerde ise Whatsapp’a diğer bir önemli özellik daha eklenmiş durumda. Whatsapp ve Google ortak bir çalışma işine girdi ve Whatsappa’a Google Drive desteği geldi. 900 milyon civarında oldukça büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Whatsapp, Google desteğini kullanıcılarına sunarak kullanıcılarının güvenliğini daha iyi duruma getirecek.

 

Google Drive ile Whatsapp üzerinden kurtarma işlemleri yapılabilecek, bu sayede önemli olduğunu düşündüğünüz, ve gizli kalmasını istediğiniz bilgilerin güvenliğini sağlayabileceksiniz. Hatta farklı bir cihaza geçtiğinizde, Google Drive sayesinde bilgileriniz yeni cihaza aktarılabilecek. Google Drive’ın sunduğu kurtarma işlemi fotoğraflarınız ve videolarınız, sesli mesajlarınız, konuşma geçmişiniz gibi özellikleri içine almakta.

Whatsapp yeni Google Drive desteğini, önümüzdeki aydan itibaren tüm Whatsapp kullanıcılarına sunacak. Bu sayede Whatsappla gönderilen her şey, cihazınızdaki galeriden silinse bile Google Drive desteği sayesinde sisteminizde bulunacak ve dilediğiniz an tekrar geri yükleyebileceksiniz.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu