Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Google

Google One Nedir, Google One Özellikleri Neler?

Reklam

Google One, firmanın son olarak uygulamaya sunduğu hizmetler arasında yer alıyor. Dünyamıza yeni katılan bu uygulamanın özellikleri konusunda akıllı telefon kullanıcıları da merak içerisinde. Peki, Google One nedir? Google One özellikleri neler?

Google One, adından da anlaşılacağı üzere yine bize Google’ın sunduğu onlarca hizmet arasında yer alıyor. Aslında Google One özelliklerinin tüm detaylarıyla anlamak için biraz olsun Google Drive hakkında bilgi sahibi olmak yeterli kalıyor.

Google One, firmanın kullanıcılarına sunduğu bir bulut depolama hizmeti. Şuan için yalnızca Android telefon sahipleri bu hizmetten yararlanma imkanına sahipler. iOS cihazlar için bir süre sonra sunulacağını düşündüğümüz bu hizmet cihazınızda yer alan tüm belgeleri bulutta saklayarak güvene almanızı sağlıyor. Böylece evraklarınızın güvende olduğundan %100 emin oluyorsunuz.

Google One 15GB’a kadar kullanıcılarından herhangi bir ücret talep etmiyor. Ancak 15GB’ın üzerine çıkmak istediğiniz zaman talep edilen tutarı ödemeniz gerekiyor.

Ödeme düzeni yıllık Google One güncel fiyat listesi

  • 100GB – 57,99 TL
  • 200 GB – 115,99 TL
  • 2TB – 289,99 TL
  • 5TB – 1,449 TL

Google One kullanmak isteyenler hangi planı seçmeli?

Google One Nedir, Google One Özellikleri Neler?

Google’ ın 15 TB’ lık ücretsiz depolama verdiğini unutmadan seçim yapmalısınız. Belgelerinizi, verilerinizi, fotoğraf veya videolarınızı Google One’ da saklamak, muhafaza etmek istiyorsanız ve verdiği depolama alanını geçiyorsanız işte burada iyi karar vermek zorundasınız. Hangi planı seçeceğinize bu ayrıntılar yön verecek.

Sıkça fotoğraf, video çekiyorsanız ve akıllı telefonunuzdan otomatik yedek alıyorsanız yüksek depolama alanına sahip bir planı değerlendirmelisiniz. Basit belge gibi az veri deposuna sahip iseniz belki de hiç yükseltmenize gerek kalmayacak.

Reklam

Genelde 100GB veya 200GB alan tercih edildiği istatistiklerden anlaşılıyor, fakat bazı kullanıcılar Google One’ un aile üyeleri ile paylaş özelliğini de kullandığından bu alan size yetmeyebilir. Aile üyesi ile paylaş özelliğinin de oldukça iyi düşünülmüş bir özellik olduğunu vurgulayalım.

Kısa vadeli yedeklemeler yerine, koyduğunuz her şeyin bulutta kalmasını istiyorsanız 2TB veya daha üstü hizmetleri tercih edebilirsiniz.

Google One’a nasıl kayıt olunur?

Google One’ kaydolmak isterseniz one.google.com adresine giriş yapın. Akıllı telefonunuzdan giriş yapmak için uygulamasını indirmek yeterli olacaktır. Android 5.0 ve sonraki sürümlere sahip olan tarafından kullanılabilir.

  • Google One üyesi olmak için kişisel Google hesabınızla oturum açmış olmanız gerekir. Henüz bir hesabınız yoksa bir hesap oluşturmanız gerekir.
  • Tarayıcıda Google One adresine gidin.
  • En üstte, Yükselt‘i tıklayalım.
  • Yeni depolama alanı sınırınızı seçelim.
  • Yeni plan fiyatlandırmasını ve ödeme tarihini inceleyip devam‘ı tıklayalım.
  • Google One planınızı onaylamak için ödeme yönteminizi seçip abone ol‘u tıklayın.
  • Google One‘ı kullanmak istediğinizde bilgisayarınızda one.google.com adresine giriş yapmanız yeterli olacaktır. İsterseniz tüm akıllı cihazlarınız için Google One uygulamasını da indirebilirsiniz.
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu