Teknoloji Haberleri

Google, Play Store’da Temizlik Yaptı!

Reklam

Mobil güvenlik uzmanları tarafından Google Play’ de yayınlanmış uygulamaların incelenmesi sonucunda zararlı yazılımlar tespit edildi. Sistem dosyalarına kadar erişebilen bu yeni zararlı yazılımlar, Google Play’ den hemen kaldırıldı. Google, Play Store’da temizlik yapmış oldu.

Mobil güvenlik uzmanı Chris Dehghanpoor tarafından tespit edilen 13 zararlı yazılım daha fazla zarar vermeden mağazadan kaldırıldı. Kaldırılıan kötü niyetli bu uygulamalar binlerce indirime ve maalesef olumlu yorumlara sahip. Aşağıdaki listeyi inceleyip eğer sizde telefon yada tabletinize bu uygulamaları yüklediyseniz hemen kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

Google Play Store’dan kaldırılan uygulamalar;

  1. – Cake Blast
  2. – Jump Planet
  3. – Honeycomb
  4. – Crazy Block
  5. – Crazy Jelly
  6. – Tiny Puzzle
  7. – Ninja Hook
  8. – Piggy Jump
  9. – Just Fire
  10. – Eat Bubble
  11. – Hit Planet
  12. – Cake Tower
  13. – Drag Box

Yukarıdaki uygulamaların içinde zararlı yazılımlar tespit eden Dehghanpoor, arka planda başka uygulamalar indirdiğini, Google Play Store’ da otomatik olarak olumlu yorumlar ve derecelendirmeler yaptığını belirtiyor.

Bu uygulamalar Root’ lu cihazlara kurulduğunda, fabrika ayarlarına çevrilse bile sistemde kalmaya devam ediyor. Bu uygulamaları rootlu telefonlarınıza kurduysanız orijinal fabrika yazılımını sıfırdan yüklemeleriniz gerekiyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu