Teknoloji Haberleri

Google Translate İçin Yeni Güncelleme

Reklam

Google Translate uygulamasına yeni güncelleme geldi. Uygulamanın öne çıkan özelliği görsel çeviri özelliği oldu. Uygulamada resim ve fotoğraftaki yazılar istenilen dile çevrilebiliyor.
Son sürümde daha pratik çeviri seçeneği sunan uygulamaya görsel çeviri desteği de eklendi. Bundan sonra Google Translate sayesinde yazıları fotoğraf formatına dönüştürüp uygulama aracılığıyla çevirisi yapılabilecek.

Word Lens adı konulan bu özellik, yurt dışına seyahat eden insanların oldukça işini kolaylaştıracak. Mesela, İtalyanca bilmeyen biri Milano’ya seyahat ettiğinde sokakta karşılaşacağı yazılardan, trafikte önüne çıkacak levhalara kadar çeşitli konulardaki yazıların fotoğrafını çekip Google Translate’den çevirisini öğrenebilecek. Bu özellik şu an için İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, İtalyanca, Portekizce, Rusça için geçerlilik kazanacak. Yakın zamanda ise büyük ölçüde geliştirilecek.
Google Translate’in yeni versiyonunun getirdiği yenilik sadece fotoğraf desteğiyle de sınırlı kalmıyor. 2013 senesinden bu yana sunulan çeviri desteği büyük ölçüde geliştirilmiş ve hızlı durumda. Uygulamanın yeni versiyonu Android ve iOS için yakın zamanda sunulması planlanıyor. Görsel çeviri ve canlı çeviri seçenekleri iOS kullanıcıları adına ilk defa kullanılabilir olacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu