Google

Google yeni işletim sistemini test edecek!

Reklam

Google, bu sıralarda birçok proje üzerine çalışıyor. Sızıntılarla beraber gündeme gelen Android alternatifi Google yeni işletim sistemi Fuchsia OS işletim sistemi test edilecek!

Google’ın yeni işletim sistemine dair ilk detaylar!

Google, Android’e alternatif olabilecek yeni bir işletim sistemi için 2016 yılından beri çalışıyordu. Google, Fuchsia OS adıyla karşımıza çıkması beklenen yeni işletim sistemini cihazlarda deneyebilmek için firmalarla görüşmeye başladı.

Android, Google’ın teknoloji dünyasına kazandırdığı en büyük işletim sistemlerinden biri olsa da Linux çekirdeğinin bir parçası. Bu kez Google tamamen kendisi tarafından inşa edilmiş Zircon çekirdeğini kullanacak ve bütünüyle Google altyapısına sahip olan bir işletim sistemi karşımıza çıkaracak.

Sızantılara göre Google’ın yeni işletim sistemini test edecek ilk firma Huawei oldu. Bir mühendisin sızan e-mail görüntülerine göre Huawei’nin akıllı telefonları Google’ın yeni işletim sistemi Fuchsia OS için deneme yatağı olacak.

Fuchsia OS, Huawei Honor Play’e yüklendi ancak henüz kullanılabilir hale gelmedi ve kullanılabilir hale gelmesi için uzun bir yol var gibi görünüyor. 2020’nin sonlarına doğru piyasaya çıkması beklenen işletim sistemi için şimdilik fazla bilgiye sahip değiliz.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu