Teknoloji Haberleri

4.5G yerine neden LTE yazıyor?

Reklam

4.5G teknolojisi 2016 yılı itibariyle ülkemizde kullanıma girdi. Mobil internet hızını gözle görülür bir biçimde hızlandıran bu yeni teknolojiye geçenler akıllı telefon ekranlarında 4.5G yazısı yerine LTE yazısını gördü. Geçtiğimiz 4.5G teknolojisi bizlere beraberinde yüksek hızlarda internet bağlantı hizmeti veriyor. Bu tarihten sonra da akıllı telefon kullanıcıları sıklıkla 4.5G yerine neden LTE bağlantısı görüyorum? 4.5G bağlantı ayarları nasıl yapılır gibi sorular sormaya başladı. Biz de bu yazımızda bu iki teknoloji arasındaki farkları ve sık sorulan soruları cevaplamaya çalıştık.

LTE İle 4.5G Arasında ne fark var?

LTE (Long Term Evolution) ağ teknolojilerine dayalı yüksek hızlı kablosuz veri aktarıma verilen addır.

4.5G hızının bir başka adı olan LTE’ yi yüksek hızlı mobil internete veriln ad olarak da tanımlamak mümkün.

LTE 2G ya da 3G gibi bağlantıların aksine, tamamen IP bazlıdır.

Evlerimizde kullandığımız kablosuz internet yani IP tabanlı bağlantının yapabildiği her şeyi yapabilen LTE, 3G’ye oranla yaklaşık 10 kat internet hızı sağlar.

Mobil cihazlarınızda 4.5G yada LTE yazısını görüyorsanız internet bağlantı hızınız 3 kat yada 10 kat artmış demektir. LTE bağlantınızı 4G olarak düşündüğümüzde 4.5G bağlantısı otomatikman daha hızlı oluyor.

Reklam

Bu durumda yapmanız gereken ilk iş operatörünüze gidip sim kart desteğini araştırmak. Bu gibi durumlarda bazı simkartlar 4.5G desteklemiyor. Dolaysıyla bağlantınızda LTE görüyor olursunuz.

İkinci kısımda ise akıllı telefonunuzun 4.5G hızlı interneti destekleyip desteklemediğini sorgulamak. Bu arada Android 4.5G ayarları ile ilgili yazımıza da göz atabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

4.5G mi daha iyi LTE mi?

4.5G, LTE’ nin bir üst yapısıdır. LTE’ yi 4G olarak adlandırabiliriz. 4.5G destekli simkartınız ve cihazınız var ise dolayısyla LTE’den daha hızlı mobil internete çıkacaksınız demektir.

Telefonum 4.5G neden geçmedi?

Telefonunuz 4.5G destekli mi ilk önce bunu araştırın. Telefonunuzun mobil ayarlarının doğru yapılandırıldığını operatörünüzden sorgulayın. Doğru şebeke ayarları yaptınız fakat yine bağlanamıyorsanız “dolaşımda” seçeneğinin aktif olduğundan emin olun.

Ekranda neden 4.5G yazmıyor?

Telefonunuzun şebeke ayarlarından 4.5G ile bağlan kısmının doğru yapılandırıldığından emin olun. Bazen 2G yada 3G açık kalmış olabilir. Bunun dışında bulunduğunuz ortamda şebeke 4.5G bağlantısına müsait olmayabilir.

4.5G sim kart değişitrmeye gerek var mı?

Tüm operatörler cihazının 4.5G destekliyorsa ücretsiz bir şekilde uyumlu simkart değişikliği yapıyor. Hemen operatörünüze başvurun.

Aşağıdaki yorumlar kısmından bize 4.5G bağlantısı ile ilgili yaşadığınız problemleri yazabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu