Htc

HTC One M9’u Resmi Olarak Tanıttı!

Reklam

HTC, son birkaç yıldır üst model olarak çıkardığı One serisinin sonuncusunu, yani One M9’u tanıttı. Özellikle kılıfı ve bir takım detayları ile ön plana çıkan HTC One M9, kullandığı detaylar ile kullanıcılarının merakını da gidermiş oldu.

Cihazın detaylarına indiğimizde, 5 inç ekran boyutu ve FullHD Super LCD3 ekrana sahip olduğunu hemen belirtelim. Diğer yandan Gorilla Glass 4 teknolojisi ile korunan cihaz, 2 GHz hıza sahip Snapdragon 810 işlemciye sahip. Arka kamerasıyla da son derece iddialı bir çıkış yapan One M9, 20 MP arka kameraya sahip. Gerek fotoğraf çekimi, gerekse video çekimi için son derece iddialı bir cihaz.  Ultrapiksel teknolojinin kullanıldığı 4UP ön kamera sayesinde, karanlık ortamlarda çekilecek öz çekimlerin daha net olması düşünülmüş. MicroSD kart desteği ile cihazın depolama kapasitesini yükseltmekte mümkün. Ancak 32GB alan, buna pek gerek kalmayacağını gösteriyor.

Hoparlörü incelediğimizde ise karşımıza BooumSound yerine, Dolby Digital karşımıza çıkıyor. Zira yakın zaman önce HTC ile BooumSound’un anlaşma süreleri dolmuş ve taraflar yeni bir anlaşma imzalamamıştı. Yeni firmanın hoparlör kalitesine baktığımızda, BooumSound’u aratmayacağa benziyor.

Cihaz üretim aşamasına geçmeden önce, 2900mAh pil olacağı yönünde bir takım tahminler yürütülse de, 2840 mAh batarya ile üretildiğini görüyoruz. Cihazı yarım saat şarjda tuttuğunuzda, %60 dolum yapabilme özelliğine sahip.

Arayüze geldiğimizde ise, Android 5.0 Lollipop bizi karşılıyor. One M9’da Sense 7 teknolojisi de bulunuyor. Cihazın genel detaylarına baktığımızda, çoğunluklu olarak kullanıcının zevkine göre düzenlemesine imkan verilmiş birçok özellikte yer alıyor.

One M9’un en güzel özelliklerinden birisi de, HTC Sense Home Widget sayesinde, ev ve ofis konumlarını ayarlayabiliyorsunuz. Yani ofisinize gittiğinizde önceden ayarladığınız ve ofisinizde en çok kullandığınız uygulamaları ana ekrana getirirken, evinize gittiğinizde ise, evde en fazla kullandığınız uygulamaları ekrana getirip, hem yorucu olmaktan çıkıyor, hem de zamandan tasarruf sağlayarak kolaylıklar sunuyor. Bu uygulamaları okul ve benzeri yerler içinde bir defaya mahsus ayarlamak mümkün.

Reklam

Cihazda aynı zamanda NFC ve LTE desteği de bulunuyor. Pembe, Gümüş, Altın ve Tunç Grisi renk seçeneklerine sahip olan HTC One M9,  yeni teknoloji sezonuna damga vuracağa benziyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu