Htc

Htc Zor Günler Yaşıyor

Reklam

Açıklanan yeni raporlar incelendiğinde HTC zor günler yaşadığı, durumun zaman geçtikçe daha da kötüye gitmeye devam ettiği ortaya çıktı.

Arkada bıraktığımız yılların en popüler Android telefonlarından bir tanesi olan HTC için mali durum gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Firmanın yaptığı son açıklamalara ve raporlara bakıldığında da durumun gerçekten vahim olduğunu görüyoruz.

Üçüncü çeyrek mali sonuçları incelendiğinde HTC yıl içerisinde bu zamana dek 660 milyon dolar gelir sağlamış. HTC geçen yıl 1,3 milyar kar etmişti. Bu yıl içerisinde geçen yıldaki kar oranının ancak yarısına kadar ulaşabildi. Şirket bu yılda toplam 138 milyon zarara girmişken, 2014 3. Çeyrekte zarar sadece 6,3 milyon dolardı.

HTC gittikçe kötüleşmeye devam eden durumun yan etkilerinden etkilenmemek için artık bir yol haritası yayınlamayacağını açıkladı. HTC için bu durum, kazanç raporları nedeniyle diğer çeyrekte ulaşılmak istenen mali hedeflerin yer verildiği ön rapor durumundaki tahminlere bağlanmakta.

HTC, belirli bir süre daha iflas etmekten kendini koruyacak kadar birikime sahip. Ancak şirket şimdiden büyük bir güven eksikliği oluşturmuş durumda. HTC One A9 hamlesi bile 4.çeyrek diliminde toparlanmaya yetmeyecek gibi gözüküyor. Şimdilik HTC’nin tekrar ayağa kalkmak adına nasıl bir hamle yapacağını kestirmek gerçekten güç. Fakat tekrar başarılı günlerine geri dönebilmek için beklenmeyen bir atılım yapması ve akıllı telefon kullanıcılarının kalbini kazanması gerekiyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu