Htc

HTC’nin yeni Amirali, One M9 İncelemesi

Reklam

Her ne kadar bekleneni tam olarak veremese de, kullanıcılarının bir kısmının ısrarla memnuniyetini belirttiği HTC One M9‘u, siz AndroideGel.com takipçileri için incelemeye aldık. Bakalım hakkında yığınla dedikodu çıkan One M9, incelememizden iyi bir not alabilecek mi?

Android telefon tutkunlarının bildiği üzere HTC, Google ile ortak olarak ilk Android telefon olan G1’i çıkarmışlardı. Ancak asıl sıçramasını gerek yer verdiği programları, gerekse malzeme kalitesi açısından 2012 yılının Şubat ayında One X ile ortaya koymuştu.

Cihazda öncelikli olarak ilk göze çarpan özellik, tüm kullanıcılarda olduğu gibi ekran kısmı. 5 inç ekran boyutu ve 1920×1080 piksel çözünürlüğe sahip One M9, 441 ppi LCS3 ekranı, Gorilla Glass 4 ekran koruma sistemine sahip.  3 GB Ram özelliği bulunan cihazın arka kamerası 20,2 MP 4K 30 kare/saniye, FullHD 60 kare/saniye, Toshiba video kayıt ile beraber T4KA7 sensör olarak 4 MP Full HD 30 kare/saniye kayıt ile göze çarpan bir ön kamera yer alıyor.

32 GB Hafızaya sahip cihaz, 128 GB kadar Micro SD desteklemekte ve 2840 Mah pil kapasitesine sahip. Android 5.0.2 Lolipop HTC Sense UL 7.0 işletim sistemine sahip cihazda yekpare metal kasa ve geliştirilmiş arayüz bulunuyor.

Böylelikle teknik özellikleri hakkında bilgi verdiğimiz cihazımızın incelemesine geçelim.

Tasarım: Aslında cihazın en başarı yakalamış olgusu tasarım diyebiliriz. Aliminyum kasa ile oldukça şık ve sağlamlık hissi veriyor. Ancak ekranın kendisinden daha büyük görüntüsü, tasarımsal açıdan sorun olarak algılanabilir. Cihaz Galaxy S6’dan ağır ve daha büyük.

Reklam

Cihazın ön kısmında yine fiziksel bir tuşa yer verilmemiş. Bu durum birçok kullanıcının canını sıkacak gibi. Sanal tuş kullanılması cihazın uzun süreli kullanımından sonra sıkıntı yaratabilir düzeyde.  Alt tarafa baktığımızda kulaklık çıkışı ile USB girişini görmekteyiz.

Alt ve üst kısımda ise BoomSound hoparlörlere yer verilmiş. Ön üst tarafta yer alan kızılötesi portu dikey ve biraz uzun tutulmuş. Bunun nedenini anlayamasakta görsel olarak çirkin durmuyor. Tasarımı fena olmasa da, One M7 ve M8 ile devam eden tasarım özellikleri korunmuş ve üzerine fazla birşey eklenmemiş diyebiliriz.

Arayüz: HTC’ye özel uygulamaları ve Sense 7.0 arayüzünün uyumu, cihaza farklı bir arayüz anlayışı katmış. En Arayüz konusunda en güçlü olduğu nokta burası. Yazılımsal anlamda baktığımızda ise HTC One M9’un oldukça güçlü olduğunu söylemek mümkün.

One M9 arayüzünde en önemli özelliklerden birisi de, BlinkFeed uygulamasıdır. Bu uygulama ile bütün sosyal medya hesaplarınıza giriyorsunuz ve tek bir ekran üzerinde, tüm güncellemeleri size gösteriyor. Bu uygulama sosyal medya müptelalarının arayıpta bulamayacağı türden!

Performans: Snapdragon 810’un kullanıldığı cihazda pil testini yine 4K çözünürlüğe sahip bir video atarak yaptık. Videoyu izlerken bir takım takılmaların olduğunu tespit ettik. Ki bu takılmalar açıkçası bizi rahatsız etti.

Cihazda performans açısından gözlemlediğimiz en önemli sorun ısınma sorunu oldu. Günlük kullanımda ısınmasa da, Antutu yaparken cihazın ısındığını hissetmek mümkün. Ayrıca Saat hızı düşürülmek zorunda bırakılan Snapdragon 810 pek zevk vermedi.

Reklam

Kamera: HTC’de anlam veremediğimiz yönlerden birisi de, Toshiba yapımı olan T4KA7 sensörü kullanıyor olması. Kamera açısından oldukça kötü olduğunu söylemek mümkün. Hatta bugüne kadar incelediğimiz tüm amiral gemisi telefonlarından daha düşük kaliteli diyebiliriz. Cihazın fiyatını dikkate aldığımızda bu kamera performansı, son derece düşük kalmış diyebiliriz.

Pil: Pil gücü ise cihazın en güçlü yanlarından birisi. Kullanılan pil ile yaklaşık olarak 1 günü rahatlıkla tamamlamak mümkün.  One M9’u yaklaşık olarak tüm testlerden geçirdiğimizde,  sabah 07.30’dan akşam 23.00’e kadar bizi yolda bırakmadı.  Ancak video izleme testini yaptığımızda biraz ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Pil %100 dolu olduğunda 4K bir videoyu 226 dk izleyebildik. Bu süreyi Galaxy S6 ile kıyasladığımızda, S6 5 saat 25 dakika video izleme süresi sunuyor.

One M9’da hızlı şarj özelliğininde bulunmaması son derece ilginç bir durum. Rakipleri %75 pil doluluğuna 30 dakikada ulaşuırken, One M9 ise 3G kapalıyken 3 saat 20 dakika gibi uzun bir sürede şarj oluyor.

GENEL DEĞERLENDİRME: Cihaz fiyatıyla kıyaslandığında biraz pahalı diyebiliriz. Özellikle fotoğraf ve video çekmeyi çok sevenler için, yaklaşık fiyatta ve ayarda olan başka telefonların kameralarını inceleyip karar vermelerini tavsiye ederiz. Video izlemenin dışında pil açısından bir sıkıntı yok. Şarj süresi büyük sorun. Tasarım ise güzel diyebiliriz. Hızlı şarj özelliğinin bulunmaması ise gerçekten anlam verilecek bir durum değil.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu