Huawei

Huawei CFO’su Meng Wanzhou Kanada’da tutuklandı!

Reklam

ABD’nin Huawei’ye açtığı savaş gitgide büyüyor. Huawei uzun bir süredir bu sorunlarla boğuşurken şimdi de Huawei CFO’su Meng Wanzhou Kanada‘da tutuklandı!

Bir süredir ABD ile ciddi problemleri olan Çinli üretici, yepyeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. ABD, Huawei’yi casusluk yapmakla suçlamış ve ülkesinde Huawei ürünlerinin satışlarını yasaklamıştı. Hatta daha da ileriye giderek Huawei’nin, müttefikleri adına da güvenlik riskleri oluşturduğunu iddia ederek bazı ülkeleri geniş çaplı ambargo uygulamasına davet etmişti.

Bu yaşananların üzerinde Huawei’nin CFO’su Meng Wanzhou, Amerika’nın İran yaptırımlarını deldiği iddialarıyla Kanada’da tutuklandı.

Kanada Adalet Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada Huawei’nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou’nun, ABD’nin İran’a yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle 1 Aralık tarihinde Kanada’nın Vancouver kentinde tutuklandığı söylendi. ABD’nin talebi üzerine tutuklandığı kaydedilen Meng, 7 Aralık 2018 tarihinde ilk duruşmasına çıkacak. Ayrıca ABD Adalet Bakanlığı da İran’a uygulanan yaptırımları delmesi iddiasıyla Nisan ayında Huawei’ye soruşturma başlatmıştı.

TUTUKLAMA KARARINA ÇİN’DEN SERT TEPKİ

Çin’in Ottowa Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada Meng Wanzhou’nun Kanada ya da ABD yasalarını çiğnemediği belirtilirken, Çin, bu insan hakları ihlaline karşı çıkıyor ve son gelişmeleri protesto ediyor denildi. Ayrıca bu yanlıştan dönülmesi gerektiği eklenerek ve Meng’in serbest bırakılması talep edildi.

Reklam

HUAWEI’DEN TUTUKLAMA KARARINA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Tutuklama kararına ilişkin Huawei’den gelen gelen açıklamada: Kanada tarafından yapılan tutuklamanın ABD tarafının talebi üzerine olduğu ve Meng Wanzhou’nun netleşmemiş suçlar ile, transfer uçuşu sırasında otoritelerce tutuklandığı kaydedildi.

Yasaları çiğneme ve görevi kötüye kullanma noktasında herhangi bir bilginin olmadığı kaydedilen açıklamada “Huawei, iş yaptığı ülkelerde, o ülkelerin yasalarına ve düzenlerine saygı duyarak hareket ediyor. Buna BM, ABD ve Avrupa’daki ihracat kontrolleri, ambargo kararları ve yapılan düzenlemeler de dahil” denildi.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu