Huawei

Huawei P9 Android Oreo Güncellemesinden Vazgeçildi

Reklam

Huawei P9 kullanıcılarına ne yazık ki kötü bir haberimiz var. Huawei P9 için sunulması planlanan Android Oreo güncellemesinden vazgeçildi. Şuan için bu telefona Android Oreo güncellemesi verilmesi beklenmiyor ve aksi bir gelişme yaşanmasına çok düşük ihtimalle bakılıyor.

Huawei P9 Android Oreo Güncellemesi Alacak mı?

Huawei, bu yılın ilk günlerinden itibaren sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Huawei Mate 8 ve Huawei P9 cihazlarını kapsayan Android Oreo Beta sürümünü yayınlamış ve ilgili telefonları teste tabi tutmaya başlamıştı.

Ancak olaylar beklendiği kadar iyi gelişmedi ve şirketin yaptığı bir duyurunun ardından Huawei P9 için Android Oreo güncellemesinin gelmeyeceği anlaşıldı.

Huawei P9 Android Oreo Güncellemesi İptal Edildi

Huawei P9 Android Oreo Güncelleme

Piyasaya 2016 yılında çıkan Huawei P9’un kutu hali Android 6.0 Marshmallow ile geliyordu. Ardından Android 7.0 Nougat güncellemesini alan bu telefon için Android Oreo güncellemesine yönelik çalışmalar sürdürülüyordu ve hatta Beta sürümü dahi kullanıma sunulmuştu.

Bu yüzden telefonun Oreo güncellemesi almasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Daha önceden nadiren rastlansa da, beta sürümü sunulup güncellemenin iptal edildiği pek fazla görülmemişti.

Reklam

Huawei P9 Android Oreo güncellemesinin iptal edilmesinin arkasında yatan ilk sebep telefonun donanımsal özelliklerinin ilgili güncelleme için yetersiz kalması oldu. Testlerde görüldüğü üzere telefonda donmalar arttı, yerleşik işlevler kararsızlaştı ve cihazın güç tüketimi arttı.

Mevcut donanım özelliklerinin yetersiz kalması nedeniyle bunlara çözüm getirilemediğinden Huawei P9 Oreo güncellemesi iptal edilmiş oldu.

Huawei P9 Android Oreo Özellikleri Neler?

Kutudan 5.2 inç ekranı, 3GB yada 4GB RAM, 32 yada 64GB yerel depolama alanı, 3000mAh batarya 12MP çift arka ve 8MP ön kamera, 2.5 GHz hızındaki HiSilicon Kirin 955 çipset özellikleriyle kutusundan çıkıyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu