Android

IDC: Android 2014 Yılını Lider Kapattı

Reklam

Tanınmış araştırma şirketlerinden IDC, 2014 yılının mobil işletim sistemleriyle ilgili güncel raporu kamuoyuna sundu. Raporda yer alan bilgilere %96.3 oranla Android 2014 yılında ile Google ve Apple göre akıllı telefonun hâkimi. Windows Phone üçüncü sırada görülürken, dördüncü sırada BlackBerry yer alıyor.

Yeni raporda yer alan bilgileri dikkate alarak Google ve Apple firmasının akıllı telefon pazarına açık ara hâkim olduğunu görüyoruz. Google ve Apple arasında yaşanan rekabetten lider çıkan isim Google oldu. Rapordan edinilen bilgilere göre ilk kez Android mobil işletim sistemine sahip telefonların 1 milyardan fazla sevkiyatı gerçekleştirildi. Bu rakam Google’ın açık ara lider olmasını sağladı.

Apple’a ait iOS işletim sistemi %15.1 oranından %14.8’e kadar geriledi. Windows Phone %4.2 büyüme yaşarken, BlackBerry %69.8 oranında büyük bir kayıp yaşadı. Fakat 2014 yılının sonlarına doğru BlackBerry Classic ve Passport gibi yeni akıllı telefon modelleri ile hareketlenmeye başladı.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu