Teknoloji Haberleri

iOS 10’ un Daha Önce Tanıtılmayan Özellikleri

Reklam

İpler Tim Cook isminin elindeyken Apple’ın beklenen ölçüde büyük yenilikler sunmaması Apple’ın büyük eleştirilere maruz kalmasına neden oluyordu. Bu nedenle iOS 10 sürümüyle birlikte Apple’ın bu eleştirilere karşılık büyük yenilikler getireceğini düşünüyorduk. Ancak bu sürümle birlikte tanıtılmış olan yenilikler mobil kullanıcıların tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu. Peki, iOS 10’u bu eleştirilerden uzak tutmak için hangi adımlar atılıyor? İşte detaylar…

iOS 10 Geliştiricilerin Arkasında Bir Tutum Sergiliyor

iOS bilindiği üzere kapalı bir işletim sistemiydi. Bu açıdan kullanıcı odaklı olmayan bir mobil işletim sistemi olarak görülüyordu ve dış müdahalelere müsaade edilmiyordu. Fakat bu konudaki sert tutum değiştiriliyor ve iOS 10 geliştiriciler adına yeni özellikler sunmaya başlıyor. Bir anlamda bu durum iOS 10’u kapalı bir işletim sistemi olmanın tamamen ötesine götürecek.

Apple sahip olduğu servisler için Kit yayınladı. Bu demek oluyor ki haritalar ve Siri gibi uygulamalar geliştiriciler tarafından geliştirilebilecek. Şimdilik bu durumun iOS’a büyük bir hareketlilik getireceği söylenemez. Ancak uzun vadeli düşünüldüğünde Apple’a büyük artılar kazandıracağı söylenebilir.

Yeni Bir Müjde 16GB iPhone Sahiplerinin Kulağını Çınlatacak!

Önbelleği temizleme özelliği Android kullanıcıları açısından büyük bir artıydı. Telefonun fazla kasmasına ve yoğun şarj tüketimine büyük ölçüde engel oluyordu. Ancak bu durum iOS için geçerli değildi. Nihat iOS 10 ile birlikte Cache Delete yani önbelleği temizleme özelliği de gelecek. Kullanılmaya devam ettikçe şişen ve telefonu yoran bu uygulamalar artık telefonları bu özellikle birlikte pek fazla zorlamayacak.

Reklam

iOS 10 Mobil Oyun Deneyimini Artıracak

iOS 10 ile birlikte gelenen bir diğer özellikse grafikle alakalı. Metal API özelliğiyle mobil oyun grafiklerini en üst seviyelere çıkaran Apple bu durumu biraz daha ileriye götürmek için iOS 10’da Metal Tessellation’a yer vermeye hazırlanıyor.

Henüz ayrıntıları tam olarak netlik kazanmamış olsa da iOS 10’da bildirim merkezi de yenilenecek ve interaktif bildirim gönderme özelliği de sunulacak.

iOS’ta oyun oynarken ReplayKit aracılığıyla mobil oyun deneyimimizi video olarak kayıt edebiliyorduk. Artık ReplayKit Live ile birlikte oyunu video olarak kaydetmenin daha da ötesine geçilerek oyunlar canlı olarak internette yayınlanabilecek.

Apple, HomeKit özelliği içinde önemli yenilikler sunacak ve akıllı statüdeki ev aletlerini iPhone üzerinden yönetme fırsatı tanıyacak. Ayrıca VolP teknoloji özelliği de native olarak kullanılabilecek.

iOS 10 SÜRÜMÜYLE BİRLİKTE EKSTRA OLARAK;

Reklam
  • Safari tarayıcısındaki sekme limitleri ortadan kaldırıldı.
  • FaceTime bağlantısı daha hızlı bir şekilde sağlanacak.
  • iPhone ile birlikte ön yüklü şekilde gelmiş olan uygulamalar da kaldırılabilecek.
  • Artık doküman dosyaları iCloud Drive üzerinde oluşturulabilecek.
  • Live Photos uygulamasına daha yeni filtreler gelecek.
  • iPhone kamerası iOS 10’la birlikte daha hızlı açılacak.
  • Telefonda yer alan fotoğrafların otomatik olarak düzeltilmesi özelliğinde iyileştirmeler yapıldı.
  • Telefona uyku zamanının geldiğini hatırlatan alarm seçeneği eklendi.
  • Ayarlar simgesinde yer alan 3D Touch özelliği için hücresel veri özelliği eklendi.
  • Klavye sesi yenilendi.
  • Yeni geri tuşu butonu eklendi.
  • Müzik uygulamasına özel olarak depolama sınırlaması özelliği iOS 10’a eklendi.
  • Artık müzik dinlerken de fotoğraf çekilebiliyor.
  • Aynı zamanda flaşın şiddeti de el feneri özelliğinde ayarlanabiliyor.
  • Apple dosya sistemi güvenliği için önemli iyileştirmeler yaptı.
  • Kilit ekranı menüsüne de 3D Touch butonu eklendi.
  • Artık iMessage’da fotoğraf gönderimi daha seri olacak.

Burada yer alan birçok özelliği henüz açıklamamış olan Apple iOS 10’la birlikte kullanıcılarına büyük sürprizler yapmaya hazırlanıyor. Peki, Apple firması bu özellikleri sunarak iOS 10’u söz konusu eleştirilerden uzak tutabilecek mi?

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu