Teknoloji Haberleri

iPhone 7’de Home Tuşu Değişiyor Nasıl Olacak?

Reklam

iPhone 7 akıllı telefon modelinin Apple tarafından Eylül ayı geldiğinde tanıtılması bekleniyor. Yani tanıtım tarihine hala uzun bir süre var. Ancak şimdiden iPhone 7 ile ilgili birçok sızıntı gündemi meşgul etmeye başladı bile. Donanımsal olarak kendini birçok alanda yenilemeyi hedefleyen iPhone 7’ de home tuşu da değişecek. Böylece home tuşunun daha da geliştirilmesi ve kullanışlı hale getirilmesi hedefleniyor.

Mobipicker kaynaklı sızan bu habere göre iPhone 7’de home tuşu dokunmatik bir hal alacak. Ayrıca bu tuş sabit bir konumda ve boşluksuz bir görüntü taşıyor.

Apple Firmasının Öncelikli Hedefi Tuş Arızalarından Kurtulmak

iPhone akıllı telefon modellerinde home tuşu fiziksel bir konumdaydı. iPhone 7 modeliyle birlikte fiziksel statüdeki home tuşuna veda edilecek. Bunun en öncelikli sebebi olarak iPhone 5 akıllı telefon modelinde sıklıkla yaşanmış olan home tuşu arızaları öne sürülüyor. Çünkü tuş mekanizmasında birden fazla parçanın yer alması doğal olarak zarar görme riskini artırıyor. Elbette tek neden bu değil. Aynı zamanda Apple’ın lüks telefonunda su geçirmezlik konusunda da atılımlar yapmayı hedeflemesi fiziksel home tuşunu ortadan kaldırma gereğini ortaya çıkarıyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir Yorum

  1. iPhone 7’nin home tuşu, dokunmatik özelliği sayesinde çift dokunma ile açık uygulamaları gösterip, basılı tutma ile de Siri’yi açabilecek diye duydum ben ama bi çıksın öyle bakalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu