Nasıl Yapılır?
Trend

Gizli Emoji Anlamları Nedir? 😍

İşte Emojilerin Gizli ve Bilinmeyen Anlamları

Reklam

Akıllı telefonların hızla artması ve artık hayatımızın her anında kullanımının yaygınlaşmasından sonra duyguların, ifadelerin kelimelere ihtiyaç duymadan ifade etmemizi sağlayan Emojiler ile ilgili sizlere daha önce de bilgiler vermiştik. Her birinin farklı anlamlar barındırdığı emoji anlamlarını merak ettiniz mi? Emojilerin gizli ve renkli dünyasını keşfetmeye hazır olun!

Günümüzde teknolojinin gelişmesi, haberleşme türlerini de farklılaştırdı. Böylece artık akıllı telefonlar ya da sosyal medya aracılığı ile dünyanın öbür ucundaki bir kişiye bile saniyeler içerisinde ulaşılabilir hale gelindi. Durum böyle olunca, duyguları da ifade edebilmek için bir çözüm bulma gibi zorunluluk doğdu.

Zira uzaktan haberleşirken komik, üzüntü verici gibi pek çok durumun da karşı tarafa bildirilmesi, günlük hayatta olduğu gibi bir zorunluluk.

Bu konuda ortaya atılan ve çok tutularak, günümüze kadar ulaşan bir fikir de Emojiler oldu. Emojilerin aslına bakacak olduğumuzda bunu bulan iki kişi olduğu görülmekte. Bunlardan ilki, 17. Yüzyıla ait olan ve Jan Ladislaides adlı bir kişiye ait. Bu kişinin avukat olmasına karşılık resmi bir evraka çizdiği güler yüz, ilk emoji olarak değerlendirilmekte. Ladislaides ilk olarak emoji anlamlarını kullanan olarak tarihe geçmiştir.

Emojinin mucidi kim? 👇

Emoji mucidi bir Japon vatandaşı olan Shigetaka Kurita’dır.

İlk emoji 1998 yılında Japonya’ da faaliyet gösteren NTT DOCOMO adlı bir firmanın i-mode adlı mobil cihazında kullanıldığını biliyor musunuz?

Reklam

Emoji kelimesindeki “E” görsel, “Moji” ise karakter anlamı taşıyor yani sanalda kişinin ifade yansıtması gibi algılayabilirsiniz emojileri.

Emoji Yaratılışının Yolculuğu 👇

Emoji, Japonca’da resim anlamına gelen ‘e’ ve harf veya karakter anlamına gelen ‘moji’ sözcüklerinden türetilmiş bir kelimedir. Emoji kelimesi, bir fikri veya duyguyu yazılı olarak ifade etmek için kullanılabilecek bir resim anlamına gelir.

Emojiler Unicode Konsorsiyumu tarafından oluşturulur ve Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram gibi birçok farklı platformda bulunur.

  • İlk emoji 1998 yılında Shigetaka Kurita tarafından yaratıldı.
  • İlk emoji seti 1999 yılında piyasaya sürüldü ve 176 emoji içeriyordu.
  • 2010 yılında Unicode Konsorsiyumu, 1.000’den fazla emoji içeren emoji setinin ikinci versiyonunu yayınladı.

Android ifadelerinin arasından derlediğimiz yazımızda bazı emoji sembolleri hatta hiç duymadığınız, görmediğiniz yada rastlamadığınız ifadelerin anlamları hakkında merak ettiklerinizi yazımızda bulabileceksiniz. Bu yazımızda emojilerle ilgili detayları göreceksiniz.

Emoji Anlamları Neden Önemlidir? 😋

Emojilerin Anlamı

Emojilerin anlamları, kullanıldıkları bağlama göre belirlenir. Bir emojinin anlamı, içeriğe bağlı olarak değişebilir.

İnsanların tüm cümleleri veya metin paragraflarını yazmak zorunda kalmadan duygularını ve düşüncelerini ifade etmek için konuşmalarda ve metinlerde emoji kullanmanın birçok yolu vardır.

Reklam

Günlük hayatımızda kullandığımız bunun gibi bir çok örnek görebiliriz. Özellikle whatsapp konuşmalarımızda bir çok emoji kullanırız.

Emoji, çevrimiçi sohbetlerde ve metinlerde iletişim kurmak için kullanılan görsel bir dildir. Ayrıca pazarlama ve markalaşma amacıyla da kullanılır. Emojilerin anlamları, kullanıldıkları bağlama göre belirlenir. Bir emojinin anlamı, içeriğe bağlı olarak değişebilir.

Örneğin, bir kişi işyerinde yeni terfi etmiş birine bir başparmak emojisi gönderirse, başarıları için tebrikler anlamına gelir. Ancak, işini yeni kaybetmiş birine gönderilirse, alaycı veya anlayışsız bir mesaj olarak yorumlanabilir. İnsanların tüm cümleleri veya metin paragraflarını yazmak zorunda kalmadan duygularını ve düşüncelerini ifade etmek için konuşmalarda ve metinlerde emoji kullanmanın birçok yolu vardır.

Örneğin, biri yorgun hissettiğini söylerse, uyuyan bir kişinin emojisini gönderebilirler. Birisi nasıl olduğunu sorarsa, o kişinin adını ve ardından açık gözleri ve kalp şeklindeki elleri olan bir yüz kullanabilir.

Emojinizi Nasıl Yorumlayabilirsiniz?

Emoji, metin mesajları, e-posta ve sosyal medyada kullanılan bir sözsüz iletişim biçimidir. Aynı zamanda 2 milyar insanın kullandığı dünyanın en hızlı büyüyen dilidir.

Emojiler genellikle kelimelerle veya yüz ifadeleriyle kolayca ifade edilemeyen duygu ve hisleri ifade etmek için kullanılır. Alaycılık, ironi, mizah veya diğer duyguları iletmek için de kullanılabilirler.

iOS cihazlar için en popüler emoji klavye uygulaması Emojipedia iphone uygulamasıdır. Bu uygulama, Apple cihazlarında bulunan tüm emojilerin ve anlamlarının kapsamlı bir listesini sunar.

Android tarafında ise bir çok klavye ve uygulama bulunmaktadır. Google Play’ e giriş yapıp kendinize uygun, güvenli emoji uygulamasını, klavyesini telefonunuza indirebilirsiniz.

Emoji anlamları nedir? ❓

Emojilerin Anlamı

Kelimelere dayalı bir sohbete kişilik katmanın en şahane yolu Emoji’dir. – Jeremy Burge

Emojiler, elektronik mesajlarda ve web sitelerinde yer alan mesaj, diğer iletileri zenginleştirmek adına kullanılabilecek ideografi ve smiley içeren uygulamadır.
Kaynak: Vikipedi

Dünyaca ünlü BBC kanalı Emoji haberi yaparak gizli ve bilinmeyen anlamlarını derledi.

Emojiler kimine göre bir “lisana” dönüştü. Dahası tıpkı bir dilde kelimelerin farklı anlamları olduğu gibi de farklı anlamlarda kullanılmaya başlanır oldu.

Emojilerin kullanımı ile alakalı yaptığımız Android’de Kişisel Emoji Eklemesi Nasıl Yapılır? haberimize de göz atmanızı varsa sorunuz yorum göndermenizi bekleriz.

Emoji Anlamlarını Keşfedelim 🤛

Emojilerin Anlamı

Bugün akıllı telefonlarda hemen hemen hepsinde iPhone, android veya twitter, facebook gibi sosyla medya olsun kullanlmakta olduğumuz Emojilerin, bazı anlamları burada olduğu gibi açıklıyoruz. Karşımızdaki kişilere yada konulara bakış açımızı, tepkimizi kısaca ifade etmenin bir yolu olan emojilerin kullanımı gittikçe artıyor. Bazı ifadelerin anlamlarının bildiğinizin dışında olduğunu görünce şaşıracaksınız!

🥐Taptaze görüntüsüyle bir seneden kısa bir süre önce kullanıma sokulan kruvasan emoji anlamı, mevcut anlamının dışında, diktatörlüğün, faşizmin sembolü olarak da kullanılıyor.
Bunun arkasında ise İngiltere’nin ünlü perakende şirketi Tesco’nun mağazalarında yalnızca sade kruvasan satma kararı yatıyor.
Bunu faşist bir adım olarak yorumlayanlar, kruvasan’ı özgürlüğün sembolü olarak kullanmaya da başladı.
👋Merhaba ya da güle güle anlamında kullanılan el sallama emoji‘sinin Çin’deki sosyal medya kullanıcıları için çok farklı bir anlamı bulunuyor. Bu sembol Çin’de, “güle güle artık benim arkadaşım değilsin” anlamına geliyor. Hatta batı kültüründeki “ortak parmak” işareti anlamına geldiği de söyleniyor.
🥑Avokada emojinin anlamı hakkında çok fazla görüş var. Bunlar arasında en popüler olanlarından biri, avokadonun, “ırkçı değilim” demenin bir sembolü olduğu…
🤡Korkutan palyaço emoji özellikle son bir sene içinde dünya üzerindeki “baskıcı, çılgın liderleri” sembolize etmek için kullanılır oldu.
👩‍🌾Telefon üzerinde konuşurken aynı zamanda plan yapıyorsanız, bu konuda havuç çiftçisi emojisini kullanmak geleceğe dair umutlu olduğunuza işaret ediyor.
🙇‍♀️Zaman zaman sıkıldığımız olur işte biz bu emojiyi sıkıldığımız anlarda kullanıyoruz fakat anlamı farklı. Gerçek anlamı ‘ÖZÜR DİLERİM’.
😓Hasta emoji ilk baktığımızda ağlayan, göz yaşı döken gibi geliyor olabilir fakat aslında hastalanan, nezle, grip olan, soğuk algınlığına yakalanmış bir emoji.
🔐 Anahtarın üzerindekiler ne anlama geliyor? Acaba gerçek kod olabilir mi? Cevabımız EVET.

Yüz ifadelerinin anlamları

Emojilerin Bilinmeyen Anlamları
Emojilerin Bilinmeyen Anlamları

Not: Bu sevimli emojiler ile ilgili yapılan araştırmaya göre göre sosyal medya ağı Twitter’da en çok kullanılan emoji sembolü, kalp işaretidir.

Cinsel Emoji Anlamları 2023

Cinsel Emoji Anlamları 2022

Cinsellik üzerine kullanılan emojiler, genelde tek başına kullanılan sıradan ifadeler olarak bilinse de çok yönlü ifadelerde kullanılmaktadır. Her emojinin ifade ettiği düşünce bilinecek daha bilinçli mesajlar yazılabilir. Kimi zaman bu bilincin olmaması sebebiyle yanlış anlamalar yaşanmaktadır. Yazımızda cinsel emoji ifadeleri konusuna da değinmek istedik.

Aşağıda sizler için oluşturduğumuz liste sayesinde emojilerin cinsel anlamlarını da öğrenerek belki de günlük hayatınızda whatsApp yada diğer sosyal medyada kullandığınız emojileri gözden geçireceksiniz. Karşı cinsle yapacağınız sohbetlerde kolaylık sağlayacak olan bu emojiler sayesinde hisleri ifade etmek daha kolay olacaktır.

Aşağıdaki cinsel emojilerin anlamları duruma göre değişebilir.

🔥 emoji anlamıAteş emojisi çok sıcak kanlısın, ayrıca oldukça çekicisin anlamında kullanılmaktadır.
emoji anlamıGörünürde barış (peace) anlamında olduğunu düşünseniz de bu emoji genelde kadın cinsel organı yani vajina temsili olarak kullanılmaktadır.
👌 emoji anlamıOkey yani tamam işareti olarak kullandığımız bu emoji, cinsel anlamda vajina alanı olarak kullanılmaktadır.
🍑 emoji anlamıKadınların kalça kısmını ifade eden ve oldukça sık kullanılan cinsel emoji.
🌭 emoji anlamıErkeklik cinsel organı anlamı olarak kullanılmaktadır.
💦 emoji anlamıErkeklik organından çıkan, cinsel birleşme sonrasında çıkan sıvı anlamında kullanılmaktadır.
👅 emoji anlamıDil çıkartma emoji, cinsellik emoji dünyasında oral anlamında kullanılmaktadır.
👄 emoji anlamıDudak emojisi, öpüşmeyi ifade etmektedir.
👀 emoji anlamıKarşı tarafı çıplak görmek istenildiğinde kullanılmaktadır.
🐍 emoji anlamıErkek cinselliğini temsil ediyor.
🌋 emoji anlamıOrgazm sıvısı anlamı taşır.
💔+🦴 emoji anlamıBu kombinasyon genelde sevişmek isteğini belirtmek maksadıyla kullanılmaktadır.
💣 emoji anlamıSeksi bir görünüm olduğu ve orgazma hazır olunduğunu ifade etmektedir.
👩‍❤️‍💋‍👨 emoji anlamıBu emoji öpüşmeyi simgelemektedir.
🐎 emoji anlamıÇekici, alımlı kadınlar için kullanılmaktadır.
🛀 emoji anlamıÇiftlerin birlikte banyo yapma isteğini belirtmektedir.
🍒 emoji anlamıDudakları ifade etmektedir.
69 emoji anlamıÇiftlerin sevişme sırasında sıkça kullandığı pozisyon isteği olarak kullanılan ve rağbet gören cinsel emoji anlamıdır.

Whatsapp emoji anlamları 😍

Emojilerin Anlamı
😃 emoji anlamıBir kişiyle whatsapp üzerinden konuşuyorsanız ve gülmek istiyorsanız, bu emojinın anlatmak istediği, içerisinde mutluluk, coşkunluk gibi hisleri barındırıyor. Bunu attığınızda karşı taraf, komik bir yer gördüğünüzü anlıyor.
😉 emoji anlamıGöz kırpan emoji en çok farklılık gösteren karakterler arasında bulunuyor. Bunun nedeni ise her cümleye kolay bir şekilde uyabilmesi oluyor. Ama temel olarak ciddi olmayan, şakacı bir kişiyi ifade ediyor. Bu emoji aynı zamanda flört etmek isteyenler tarafından da kullanılıyor.
😆 emoji anlamıGözlerle gülen emoji, utanılan durumları ifade eden anlarda kullanılıyor. Ayrıca sevinç, hoşnut olma, mutluluk gibi kelimeleri de içerisinde tutuyor.
😳 emoji anlamıEğer konuşurken siz veya karşı taraf utanç verici bir şey yapmışsa, bu karakter ne kadar utandığınızı gösteriyor. Ancak bazı kişiler tarafından mütevazı olma anlamında da kullanıldığı görülüyor.
😍 emoji anlamıKalp emojileri arasında bu karakter, en çok kullanılanlar arasında yer alıyor. Bir kişiyi çok sevdiğinizi, çok tatlı bulduğunuzu ya da bir habere çok sevindiğinizi ifade etmede kullanılıyor. Hem mutluluğu, hem de aşkı kendi içerisinde saklıyor.
🥰 emoji anlamıBu ifade, aşık olmuş bir kişiyi ifade ediyor. Ancak bir şeyi çok beğenme durumunda da yine kullanıldığı görülüyor. Buna rağmen çoğu zaman, aşk ile alâkalı kullanılıyor. Yüz emojileri anlamlarına bir örnek de üç kalpli gülen yüz sembolüdür.
😘 emoji anlamıÖpücük gönderen emoji, romantizm amaçlı kullanılıyor olsa da, teşekkür etmek için de sık sık tercih ediliyor. Birbiriyle flört etmekte olan kişiler de yine tercih ediyor.

Kalp Emoji Anlamı ❤💔💘💖💓💝

Kalp emojileri genellikle sevgililer ve eşler tarafından kullanılsa da, herhangi bir kısıtlama barındırmıyor. Çok yakın arkadaşlar da kendi aralarında kalp emojisini sık sık kullanılıyor. Farklı kalp ifadeleri, bu gibi anlamları barındırıyor. Bu kalp birini çok sevdiğini göstermekte olduğu gibi, çok sevinilen durumlarda da sıklıkla kullanılıyor.

En sık kullandığımız ifadelerden biri olan kalp emojisi anlamı aslında bir çok şey ifade etmektedir. Sevgililerin, flört etmekte olan kişilerin ya da yakın arkadaşların arasında genellikle tercih ediliyor. Bu ifade için şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki en çok kullanılan emojilerden birisi. En çok bilinen ve kullanılan emoji sembollerinden biridir.

Sıklıkla kullanılan emoji anlamları ✔

😵 emoji anlamı: Spiral yüz yada sersemlemiş yüz emojisi, şaşkınlığın tavan yaptığını ifade eder.
💅 emoji anlamı: Oje ifadesi bakım yapmakta olan bir kadını simgeliyor. Dolayısıyla bir kadın bunu size atıyorsa, o an hazırlanmakta olduğunu kısaca ifade ediyor. Ancak rahatlık anlamında tercih edildiği de yine görülebiliyor.
🙄 emoji anlamı:Son günlerde kullanımı artan bu emoji, bir kişinin sizi izlediği anlamını taşıyor. Konuştuğunuz kişi size bu sembolü atmışsa, sizi izlediği, takip ettiği ya da kontrol ettiğini ifade ediyor.
👋 emoji anlamı: El sallayan emoji, konuşmanın başında atılmışsa merhaba, sonunda atılmışsa güle güle anlamlarını ifade ediyor.
🤧 emoji anlamı: Hapşıran emojisinin anlamı ise burnunu silmekte olan hasta olmuş bir kişi için kullanılır.
🤢 emoji anlamı: Bu emoji kullandığınızda kusmak üzere olduğunuzu ifade edersiniz. Yapılan şakanın, esprinin kötü olduğunu da gösterir.
👉👈 emoji anlamı: Sağı ve solu gösteren işaret parmağı emoji olarak kullanıldığında önemli bir konuya dikkat çekiyorum, hatırlatıyor ve uyarıyorum, cümlenin yapısına göre de yön belirtmek için kullanılır.
🙏 emoji anlamı: Görüldüğü üzere dua etmeye teşvik anlamı ile kullanılan bir semboldür. Yazının başında kullandığımız dua emojisi, japonların kullandığı semboldür.
🖤 emoji anlamı:Siyah kalp genelde erkek yada kadın farketmeksizin karşı cinse duyulan gizli sevgiyi sembol eder.
😏 emoji anlamı:Hafif sırıtarak, iki gözü de bir yana bakan sembolümüz; sinsi bir düşünce yada başka bir deyişle yaramazlık düşündüğünü ifade eder.
😘 emoji anlamı: Öpücük gönderen yüz emojisini, genelde dostça sevgi gönderen bir ifade olarak anlamlandırabiliriz.
😬 emoji anlamı:Dişleri gösteren bu ifade ise bizlere gerginlik, utanç dolu bir durumu ifade eder.
🥰 emoji anlamı: Gülen yüzde üç kalpli emoji ise, aşırı mutlu ve bir o kadar da heyecanlı bir durumu ifade ederi.
💙 emoji anlamı:Mavi kalp emojisi kullanan biri, saf sevgi, netlik, uyum, barış, sadakat ve kurulan cümleye göre acı dolu bir aşkı ifade eder.
💜 emoji anlamı: Mor kalp emojisi anlayışı, şefkati, hayal gücünü, empati ve bireyselliği ifade eder. Anne, babaların çocukları arasında da sıklıkla whatsapp’ tan kullanıldığını biliyoruz.
🤗 emoji anlamı: Kucaklayarak gülümseme emojisi, sevecenliği, minnettarlık, sıcaklık ve samimiyeti ifade eder.
2023 Emoji Anlamları

Eğer çok komik bulduğunuz bir durum yaşanmışsa, bu ifade gülmekten yerlere yattığınız anlamına geliyor. Bu nedenle en çok kullanılan emojiler arasında yer alıyor.

Sizler için günümüzde en çok kullanılan ifadelerin bir listesini hazırladığımız bu yazımızda, bugün en çok kullanılan bazı emojileri listeledik. Emojiler her ne kadar bu listede olduğu gibi de olsa, kişilere, atılan konuşmaya ve kişiler arasındaki yakınlığa göre bu anlamlar da farklılık gösteriyor.

Emojileri hepimiz seviyoruz ve kullanıyoruz ama anlamlarını ve işlevlerini çoğu zaman bilmiyoruz. Hazırladığımız bu sözlükte size anlamlarını bilmediğiniz veya duymadığınız emojileri belirtmeye çalıştık.
Yukarıda size belirttiğimiz emoji ifadelerinin anlamlarından herhangi eksik veya güncel olmayan emoji var ise aşağıdaki yorum kısmından bize bildirebilirsiniz.

İşte Emojilerin Gizli Ve Bilinmeyen Anlamları!
İşte Emojilerin Gizli ve Bilinmeyen Anlamları!

Emoji, elektronik iletişimde bir fikri, duyguyu veya tepkiyi ifade etmek için kullanılan küçük bir dijital görüntü veya simgedir.

Emoji uzun yıllardır kullanılmaktadır ve artık kültürün bir parçası haline gelmiştir. Ayrıca, kelimelerin insanların söylemek istediklerini tam olarak ifade edemediği durumlarda konuşmalara anlam katmak için de sıklıkla kullanılır.

Birçok farklı emoji türü vardır ve bunlar genellikle iki kategoriye ayrılır: temel emoji ve daha ayrıntılı emoji. Temel emoji, gülen yüzleri, çatık yüzleri ve onları gören herkesin anlayabileceği diğer yüz ifadelerini içerir.

Ayrıntılı emoji, anlamlarında daha az evrensel olan ancak bağlamlarında daha spesifik olan kalpler, yüz ifadeleri, başparmak işaretleri, alkışlayan eller ve cinsellik gibi şeyleri içerir.

Unicode Standard’ın en son sürümü 1.800’den fazla emoji içerir.

Sosyal Medyada – Whatsapp – Facebook’ta En Çok Kullanılan Emojiler

Facebook Messenger üzerinden her gün milyonlarca kullanıcı mesajlaşıyor. Bu mesajlar içerisinde hiç merak ettiniz mi en çok hangi emoji kullanılıyor. İşte bu istatistikle ilgili aşağıdaki görsel bize bilgi veriyor.

  • Sevinç gözyaşları ile karşı karşıya
  • Kalp şeklindeki gözlerle güler yüz
  • Bir öpücük atma
  • Gülmekten gözünden yaşlar gelmek
  • Açıkağız ve gülen gözler ile güler yüz
  • Kalp
  • Göz kırpıyor yüz
  • Utangaç ve tebessüm
  • Yüksek sesle ağlayan yüz
  • Gülen gözler ile güler yüz
Facebook En Çok Kullanılan Emojiler
Facebook En Çok Kullanılan Emojiler

Twitterda ise durum biraz karışık. Kullanılan emojiler daha fazla ve çeşitli. Aşağıdaki görselden görebileceğiniz gibi ilk sırada Sevinç gözyaşları ile karşı karşıya emojisi bulunuyor.

Twitter En Çok Kullanılan Emojiler
Twitter En Çok Kullanılan Emojiler

Anlık olarak da bu bağlantıdan Twitterda emoji kullanım sayılarına bakabilirsiniz. Sosyal medyada hangi ifadenin anlık olarak karşılığını bulacaksınız.

Aşağıdaki yorumlar kısmından emoji anlamları yazımızla alakalı geri bildirimde bulunabilir, emoji tavsiyesinden bulunabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 11 Ortalama: 4.7]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

25 Yorum

  1. #emojiler ne kazandırıyor? Kullanırken acaba doğru anlamımı kullanıyoruz valla ben şahsen çok fazla kullanmam ama bu devir onların devri 🙂

  2. Değişik emojiler var cidden bazen emojilerin anlamlarını bilmeden kullanıyoruz.

  3. O kadar çok kullanan var ki emoji ve tabii çok var aralarında mutlaka anlamlarını bilmediklerimiz vardır? Bence yazıyı geliştirebilirsiniz daha çok vaar böyle anlamlarını bilmediklerimiz.

  4. Hemen hemen tüm emojilerin anlamalarını görebiliyoruz sayın admin daha yeni emojiler varsa ekleyin lütfen bir de bu eklediklerinizi kopyala yapıştır şeklinde hazırlayabilirseniz süper olur. Emojiler ve anlamları ile ilgili gayet ayrıntılı yazı hazırlamışsınız, teşekkürler…

    1. Emoji anlamları yazımızı güncel tutmaya özen gösteriyoruz. En son Burçların emoji anlamlarını ekledik. Son günlerdeki Nazar Boncuğu emojisi ile ilgili bilgiler yayınladık. Elimizden geldiğince güncel tutmaya çalışıyoruz. Bu konuda sizde bize destek verebilirsiniz.
      “Hangi emoji anlamlarını eklememizi istiyorsanız” lütfen bildirin.
      Hüseyin bey yorumunuz için teşekkürler

  5. Mesela biz inşallah olur anlamında kullanıyoruz yada dua japonlar Özür dilemek. İlginç bir bilgi

    1. Evet bizde yazarken çok şaşırmıştık. Farklı dillerde, kültürlerde emojilerin anlamları değişiklik gösteriyor. Kim bilir hangi emoji ne anlama geliyor diğer kültürlerde…
      Araştırıp bulduklarımızı eklemeye çalışıyoruz…

  6. Daha fazla emoji ekleyebilir misiniz son zamanlarda baya çıktı ve merak konusu hem de ilgi çeker.

  7. emoji nedir ne zzaman ortaya çıktı gerçekten bilmiyordum, teşekkürler hemen her gün kullanıyoruz bi bakayım demiştim anlamı vs nedir diye.

  8. Burçların da emojilerine koymanız iyi olmuş aradığımı buldum 🙂
    Aslan burcu emojisi 🙂

  9. Bir sürü emoji var bazen karıştırıyoruz hangisini kullanacağımızı sizde gayet bol bol yazmışsınız hangi emoji anlam ifade ediyor arada bakıyorum yazınıza…

  10. Arkadaşlar ben ençok şu gözyaşı dökenin anlamına takıldım fena ya meğer biz ne anlamda kullanıyoruz ama meğer hastalanan, nezle, grip olan, soğuk algınlığına yakalanmış bir emojiymiş anlamı, enteresan…

  11. Kalp emoji çok çok seviyorum emoji anlamları değişiklik gösteriyor ama…
    yazı için teşekkürler admin ☺

  12. Ruh halini bi emoji ile anlat bakalım yazdığınız emojinin anlamını bilebilecek misiniz?

  13. Bir de emojinin Türkçesi olarak sındamga sözcüğü bulunuyor bu bilgiyi de ekleyebilir misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu