Nasıl Yapılır?

İthalatçı Garantisi Nedir?

Reklam

Distribütör Garanti (Diğer adıyla: Türkiye Garantili) Nedir?

Distribütör garanti markaların verdiği resmi garanti hizmetidir. Cihazın ülkede resmi olarak satışa sunulduğu ve garanti hizmeti verildiği anlamına gelir. Cihazınızda bir problem oluştuğunda doğrudan üretici firma ile temasa geçer ve onarım için telefonunuzu onlara yollarsınız.

İthalatçı Garanti Nedir?

İthalatçı garantili cihazlar, bir ülkeden satın alınan ve bir başka ülkeye sayılı bir biçimde getirilen cihazlardır. Garanti hizmeti, ithalat yapan firmanın inisiyatifine kalmıştır. Cihazda bir problem yaşandığında, firma dilerse orijinal parçalarla onarım yapar, dilerse de benzerleriyle onarım yapar.

Paralel İthalat Nedir?

Paralel ithalat cihazlar, ithalatçı garantili cihazlar ile genel anlamda benzerdir. Fark olarak paralel ithalat cihazlar bir garanti sunmamaktadır.

Reklam

Kısaca Aradaki Fark

İthalatçı garantili ya da paralel ithalatlı bir telefon alırsanız, oldukça uygun fiyatla alırsınız. Resmi garanti bir problem yaşayan cihazda orijinal parçalarıyla değişim hizmeti sunarken, ithalatçı garantide markaların kendi inisiyatiflerine kalmış bir durum söz konusu oluyor. Paralel ithalatta ise hiçbir garanti yer almıyor. Distribütör garantili cihazlar, olası bir problemde kullanıcılara en az zahmet veren, en güvenilir cihazlardır.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu