LG

LG G5’ e Android 7.0 Nougat Geldi

Reklam

LG tarafından dünya genelindeki ilk modüler akıllı telefon olarak sunulan G5, kısa bir süre içerisinde Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi güncellemesini alacak gibi gözüküyor. LG firması güncelleme için gün sayarken, kullanıcı kesiminin bu Android sürümünden beklentileri oldukça büyük.

LG firması G5 modeliyle birlikte Android 7.0 Nougat güncellemesini tüm dünyaya hızlı bir şekilde vermek istiyor. Bu istek doğrultusunda ön izleme programını kendi ülkesi olan Güney Kore’de başlatmış bulunmakta. Bazı hatalar söz konusu olsa bile şimdiden erkence Android 7.0 Nougat deneyimini yaşamak isteyen Güney Koreli LG G5 kullanıcıları Play Store’a girerek LG OS Preview ismi verilen uygulamayı indirerek söz konusu sürece dahil oluyorlar.

LG G5 Android 7.0 Nougat

Bu durum Güney Kore dışındaki ülkeler için henüz geçerli değil. Ancak LG firması kısa süre içerisinde diğer ülkelere de yeni Android güncellemesini ulaştırmak için çaba sarf ediyor. Android 7.0 Nougat Beta programına dahil olacak kullanıcılarsa LG firması tarafından seçilecek. İlk etapta tüm kullanıcılar değil de yalnızca 2000 kişi bu deneyimi yaşama fırsatı bulacak.

Lg G5’ E Android 7.0 Nougat Geldi

Google firması geliştiricilere özel olarak Android işletim sistemini beta sürümüyle sunuyordu. Fakat bu durumda Samsung ve LG gibi kendi tasarladıkları ara yüzü Android işletim sistemine lanse eden firmaların beta programlarına dahil olduğu pek fazla görülmüyordu. Son 3 yıldır erken ve hatalı olarak sunduğu güncellemelerle birlikte kullanıcıların gözünde kötü bir izlenim bırakan LG kararlı tavırlarla bu algıyı düzeltmek ve temiz bir sayfa açmak istiyor.

Eğer bu güncelleme süreci kullanıcılar tarafından hoş karşılanırsa bir nebze de olsa LG tarafından oluşturulmuş kötü algı ortadan kalkmış olacak.

Reklam

LG G5 için Android Nougat güncellemesinin tam olarak önümüzdeki ay içerisinde yayınlanacağını düşünüyoruz. Bu bir aylık zamanda Android 7.0 Nougat Beta programına dahil olan Güney Kore başta olmak üzere bazı ülkelerde (ilerleyen günlerde bazı diğer ülkelerde Android 7.0 Nougat Beta programına dahil olabilir) yeni işletim sistemiyle tanışma süreci olarak geçecek.

Ayrıca bu yıl sonu gelene kadar LG’nin V10 ve G4 modelleri içinde Android 7.0 Nougat güncellemesinin geleceği düşünülüyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Hakan

Özellikle akıllı telefonlara karşı ilgisi bulunan yazarımız, güncel haberleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir Yorum

  1. Lg güncellemeler konusunda gayet iyi gidiyor umarım ülkemize de kısa zamanda gelir Android Nougat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu