LG

LG G5 Ne Zaman Çıkacak? LG G5 Türkiye Fiyatı

Reklam

Güney Koreli LG firmasının MWC 2016 etkinliğinde resmi duyurusunu yaptığı yeni amiral gemisi akıllı telefonu LG G5’in Türkiye lansmanı gerçekleştirildi. Lansmanda LG G5 hakkında bilmediğimiz detaylar paylaşıldı. Bu bilgilerin başında fiyat bilgisi geliyor. Türkiye fiyatı hakkında bir takım bilgiler geliyordu ve bilgiler en sonunda doğrulandı.

LG Türkiye gerçekleştirdiği tanıtım gecesinde yapılan açıklamaya göre, LG G5 Türkiye fiyatı 2799 TL olacak. Piyasadaki diğer rakiplere baktığımızda LG G5’ in barındırdığı teknik özelliklere göre fiyat bazında avantajlı bir yerde durduğunu söylemekte yarar var. LG G5′ in en önemli rakipleri arasında yer alan Samsung’un amiral gemisi Galaxy S7 ile aynı fiyattan satışa çıkacağı resmiyet kazanmış oldu.

LG G5 daha önce G serisi amiral gemisi akıllı telefonlarından ayrı olarak tamamen metalden yapılmış bir gövdeyle karşımıza çıkıyor. Yekpare görünümlü olmasına karşın, LG bu telefonda bataryayı kolayca değiştirmeyi sağlayacak bir formül bulmuş gözüküyor. LG’ nin yeni amiral gemisinin alt tarafında çıkarılabilir bir parça bulunuyor ve bu parça hem pile erişip değiştirmeyi sağlarken hem de LG’nin Oyun Arkadaşları (Friends) olarak adlandırdığı bazı aksesuarların telefona takılmasına ve onun yeteneklerini artırmasına izin veriyor.

LG G5’ in sahip olduğu 5.3 inç ekran Quad HD ekran ile birlikte geliyor. Yine IPS Quantum teknoljisine sahip olan bu ekran Always-On olarak adlandırılan, saat ve tarih gibi bilgileri ekranda sürekli gösteren bir özelliği de bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Daylight Mode olarak adlandırılan özellik sayesinde otomatik parlaklık ayarının ötesine geçerek LG G5’in ekranının dış ortamlarda daha iyi görünmesini sağlıyor.

Lg G5 Ne Zaman Çıkacak? Lg G5 Türkiye Fiyatı
Lg G5 Ne Zaman Çıkacak? Lg G5 Türkiye Fiyatı

İşlemci tarafına baktığımızda G5’te Qualcomm Snapdragon 820’yi görüyoruz. Buna 4 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 2 TB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası eşlik ediyor. Telefonda yer alan X12 LTE modem sayesine saniyede 600 Mbit’e varan Kategori 12 indirme ve saniyede 150 Mbps’ye varan Kategori 13 yükleme hızlarını destekliyor. Diğer bir deyişle 4.5G şebekelerinin potansiyelinden fazla miktarda yararlanma şansı veriyor ve gelecekte kurulacak daha hızlı şebekeleri de destekleme garantisini veriyor.

Kamera tarafında da LG G4’ün güçlü yanları G5’e taşınıyor ve bunun üstüne yeni yetenekler de ekleniyor. Arkada 78 derecelik standart lensin yanında bir de 135 derecelik ikinci bir lens bulunuyor. İki kameralı yapı sayesinde diğer akıllı telefon kameralaerından yaklaşık 1.7 kere, insan gözünün sahip olduğundan ise yaklaşık 15 derece daha geniş görüş açısına ulaşılıyor.

Reklam
Lg G5 Ne Zaman Çıkacak? Lg G5 Türkiye Fiyatı
Lg G5 Ne Zaman Çıkacak? Lg G5 Türkiye Fiyatı

G5’te ilginç kamera özellikleri de mevcut. ‘Pop-out Picture’, ‘Film Effect’ ve ‘Auto Shot’ gibi fotoğraf efektleri koleksiyonuna sahip olan G5’te ‘Pop-out Picture’ özelliği ile standart ve geniş açı lenslerle çekilen fotoğraflar birleştirilip bir resim çerçevesi efekti yaratılabiliyor. Geliştirilmiş kamera arayüzü UX’e sahip olan ‘Auto Shot’ özelliği ile yüz fark edildiğinde otomatik olarak selfie çekilebilirken, ‘Film Effect’ özelliği ile de bir resme dokuz farklı film emülatörü uygulanabiliyor.

LG G5’in bir de oyun arkadaşları bulunuyor. LG 360 VR, LG 360 CAM, LG Tone Platinum, H3 by B&O Play, LG CAM Plus gibi opsiyonel olarak sunulan aksesuarlar sayesinde Android telefonun yeteneklerini daha da artırmak mümkün oluyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu