LG

LG, V20 ve G5 Modelleri İçin Güncelleme Desteği Bitti

Reklam

LG, V20 ve G5 akıllı telefon modelleri için artık destek sona eriyor. Ne yazık ki bu zamandan sonra ilgili telefon sahipleri için güncelleme desteği sunulmayacak. İşte konuya ilişkin önemli detaylar…

2016 yılı içerisinde LG G5 ve LG V20 telefon modellerinin tanıtımı gerçekleştirilmişti. Yine bu yıl içinde satışa çıkan ilgili telefonlar yaklaşık 2 yıl firma tarafından güncelleme konusunda desteklendi. Ancak her zaman olduğu gibi yine bir devrin sonuna geliniyor ve güncelleme desteği biten LG telefon modelleri arasındaki yerini alıyorlar.

LG G5 ve L V20 Güvenlik Güncellemeleri Listesinden Silindi

Çıktığı dönemin Snapdragon 820 işlemcili amiral gemileri olarak bilinen LG G5 ve LG V20 akıllı telefon modelleri hala kullanıcılar tarafından tercih edilen modeller arasında. Hatta G3-G4 serisine bile mevcut bir ilgi bulunmakta. Ancak yenilenen mobil işletim sistemleri ve güncellenen uygulamalara paralel olarak zamanın gereği diyebileceğimiz güncelleme kesintileri ilgili telefonlara da yansımış durumda.

Android güncellemelerine ilave olarak Google tarafından kısa zaman aralıkları içerisinde güvenlik güncelleştirmeleri yayınlanıyor. Bu güncelleştirmeyle esas alınan amaç telefonun güvenliğini sağlamak. LG’nin resmi sitesinde de bu güncellemeyi alacak cihazların ana listesi tutuluyor.

Artık bu listeye bakıldığında LG G5 ve LG V20 akıllı telefon modellerinin ilgili listeden silinmiş olduğunu ve güncelleme desteği almayacağını resmi kaynağa dayanarak söyleyebiliriz. Son olarak ilave etmemiz gerekiyor ki yine aynı yıl Snapdragon 820 işlemciyle çıkan OnePlus 3 Android 9 Pie güncellemesini alacağından bu kesintiye maruz kalmayacak.

Reklam

 

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu