Mobil

Mobil İnternet Paylaşımı Ücretli mi olacak?

Reklam

Mobil internet paylaşımı yapanlar için bu paylaşım ücretli mi olacak merak konusu oldu. Telefondan Hotspot adı verilen mobil internet paylaşımı artık ücretli hale geldi. Peki, mobil hotspot internet paylaşımı hangi telefonlarda ücretli oluyor? Detaylar şöyle…

Telefonda çok veya sınırsız internet paketlerine sahip olanlar yanlarındaki cihazlarında internete bağlanmaları için hotspot özelliğini kullanarak telefonlarını Wi-Fi modem haline getiriyorlardı. Öncesinde bunun için ekstra bir ücret talep edilmiyordu. Ancak Turkcell tarafından yapılan son açıklamalara göre tarih 15 Ocak 2019’u gösterdiğinde artık bu paylaşım ücretli hale gelecek.

Mobil Hotspot İnternet Paylaşım Ücreti Ne Kadar Olacak?

Mobil internet paylaşımı yapmak isteyenlerin ödemesi gereken ücret tutarı 9 TL. Bu ödemenin artından hotspot paylaşımı için numaralarına 2GB paylaşım hakkı tanımlanacak. Tanımlı kota bittikten sonra ise kullanıcının kendi paketi devreye girmiş olacak. Kendi paketi de biterse kullanım otomatik olarak duracak.

Turkcell’in almış olduğu bu kararın ardından bir açıklama da Vodafone cephesinden geldi. Şirket yapmış olduğu açıklamada Turkcell’in tam aksine mobil internet paylaşım ücreti talep etmeyeceklerini belirtti. Bu durum hotspot özelliğini sık kullananları Vodafone’a yönlendirecek gibi görünüyor.

Bazı yabancı ülkelerde de tercih edilen bu özellik şuana kadar Türkiye’de bulunmuyordu. Ancak Turkcell almış olduğu son kararla Hotspotu ücretli hale getirdi.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu