Teknoloji Haberleri

Mobil Oyun Gelirleri

Reklam

Çoğumuzun sıklıkla oynadığımız ve akıllı telefonlarımızda bulunan mobil oyunlar 2015 yılı içerisinde 34.8 milyar dolarlık gelir miktarına ulaşarak toplam mobil uygulama sektörünün yüzde 85'ine ulaştı. Hızlı ve büyük gelişimini sürdüren mobil uygulamaların gelirinin büyük kısmını oluşturan oyunlar için 2020 yılı öngörülen geliri ise 74.6 milyar dolar.

Milyonlarca mobil cihaz sahibinin ücretsiz olarak oynama fırsatı elde ettiği oyunlar gelirlerinin büyük kısımlarını uygulama içi satın almalar ve içerisinde sundukları reklamlar ile elde ediyor. Uygulamalara göre daha fazla ilgi gösterdiğimiz oyunların genel uygulama gelirlerinin yüzde 85'lik kısmını elde etmesi son derece normal. Nedeni ise oyunlar içerisinde yer alan rekabetin oyuncuları satın almaya sürüklemesi ve bir şekilde oyun içerisinden satın alma yapmaları.

2015 yılı içerisinde mobil oyunların toplam elde ettiği gelir 34.8 milyar dolar. Bu rakamın 2016 yılı sonunda 41.5 milyar dolar olması bekleniyor. 2020 yılı sonunda ise bu rakam 75 milyar dolara çıkabilir.

Günden güne büyüyen mobil uygulama ve oyun sektörünün bu gelişimi hızla devam ederken bu sektöre girerek bu alanda iş yapmak son derece mantıklı. Eğer kariyeriniz için henüz bir seçim yapmadıysanız ve yaşınız geçmediyse mobil uygulama ve oyunlar ile iç içe olabileceğiniz alanlara yönelmek mantıklı gözüküyor. Büyük firmaların da bu alana kaydığını ve bu alanda varolmak istediğini düşündüğümüzde iyi bir mobil uygulama ya da oyun geliştiricisi olmak günümüzde işsiz kalmanızı imkansız hale getirecektir.

App Annie tarafından ortaya çıkarılan bu rakamlara rağmen diğer firmalardan biraz daha farklı araştırma sonuçları ortaya çıkıyor. Mobil oyun ve uygulama konusunda dünyanın devlerinden bir tanesi olan App Annie'ye göre mobil oyunlar uygulamaların toplam elde ettiği gelir üzerindeki etkisini koruyacak ve hatta yükseltecek.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu