Teknoloji Haberleri

MWC 2016: Etkinlik Sonrası Özet

Reklam

Her yıl Şubat ayının sonlarına doğru mobil teknolojilerdeki yenilikler, gelişmeler için İspanya’ nın Barcelona şehrinde düzenlenen MWC etkinliğine dikkat kesiliyoruz. MWC 2016 kapsamında birbirinden değişik cihazlar, yeni amiral gemisi akıllı telefonlar ve diğer teknolojiler tanıtıldı.

İşte MWC 2016 (Mobil Dünya Kongresi) detayları;

Samsung, Samsung Galaxy S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge telefonlarını bir etkinlikle duyurdu. Her iki telefon da Mart 2016’ da piyasaya sürülecek.

Mwc 2016: Samsung

Güney Koreli LG ise, modüler akıllı telefonu G5’ i tanıttı. G5’in en büyük özelliği ise değiştirilebilir şarj ünitesi oldu.

G5 Mwc 2016

  • Logo tasarımında değişikliğe giden Türk Telekom, Barcelona’ da stand açan Türk şirketlerden birisi oldu. Türk Telekom, yeni teknolojilerini tanıttı.
  • Samsung bir süre akıllı saat çıkartmayacağını duyurdu.
  • HTC yeni amiral gemisi One M9’ u duyurdu. Snapdragon 810 işlemci kullanacak olan HTC akıllı telefonun 3GB RAM’i bulunuyor.
  • Bizler 4,5G için gün sayarken, Verizon ise 5G teknolojisini test etmeye başladığını duyurdu.
  • LG bükülebilir ekranlar konusunda oldukça istekli olduğunu gösteriyor, 2016 yılı içerisinde LG’nin bükülebilir ekrana sahip telefonlarını görebiliriz.
  • Microsoft yeni duyuru yapmasa da fuarda son akıllı telefonları Lumia 950 ve Lumia 950 XL ile Windows 10 Mobile işletimine vurgu yaptı.
  • Barcelona’da Çinli firmalar da yerini aldı. Huawei ve Xiaomi gibi dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticileri fuarda yerini alarak yeni ürün duyurularını yaptı. Pazarda Android işletim sistemli ve Çin menşeili akıllı telefonların gittikçe yaygınlaştını görüyoruz. Kısacası Çinli markaları Avrupa ve ABD’de daha sık görmeye başlayacağımız bir döneme giriyoruz.
  • Sony, yeni akıllı telefonu Xperia X Performance’ı tanıttı. Tasarım açısından Sony çizgisinden ödün vermeyen telefonun, ekran çözünürlüğü 1080p olacak.
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu