İnternet

Nazar Boncuğu da Artık Bir Emoji!

Reklam

Nazar Boncuğu Emojisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan başvurunun ardından gündemdeki yerini almaya başladı. Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız bu simge artık sosyal medyanın en vazgeçilmez emojileri arasında yerini aldı gibi görünüyor.

Nazar Boncuğu Emoji Olacak Söylentileri Gerçekleşti!

Nazar boncuğu emojisi geliyor başlıklı yazımızda bu gelişmelere ilişkin internet kullanıcılarını bilgilendirmiştik. Üzerine çok geçmeden Nazar Boncuğu gerçek bir sosyal medya emojisi olarak karşımıza çıktı.

Nazar boncuğu öncesinde yalnızca günlük yaşantıda ve TV’de karşılaştığımız bir ifade olarak biliniyordu. Genelde küçük çocuklar, ev ve araba gibi değerli varlıklar üzerinde kullanılırdı. Halkın inancına göre gözün dikkatini çekmekte ve kötü enerjinin üzerine aktarılmasını sağlayarak kişiyi nazardan korumaktadır.

Türk kültürünün bir parçası olduğu düşünülen Nazar Boncuğu emoji olarak sosyal medyada da yerini almış oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yazılı şekilde yapılan bu açıklamada, UNICODE’a “Turkey Home” tanıtım çalışmaları çerçevesinde yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını bildirdi.

Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu kampanya çerçevesinde 30 Kasım 2017’de yapılan bu başvurunun 16 Temmuz tarihinde tamamlandığı aktarıldı.

Reklam

Nazar boncuğunun İngilizce karşılığı ise “Evil Eye Bad” olarak biliniyor. UNICODE ise dünya genelinde kullanılacak olan emojilerin öncelikli olarak belirlenmesi ardından da yaygınlaşması için çalışan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Twitter’da Nazar Boncuğu Emojisi Yapma

Nazar Boncuğu emojisi başlangıç olarak Twitter’da kullanılmaya başlasa da kısa süre içerisinde sosyal medya genelinin dikkatini çekmeyi başardı. Nazar boncuğu emojisini aşağıdan kopyalayıp dilediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.

🧿

İşte sonunda Emojipedia tarafından yapılan açıklama.

Başlangıç olarak Twitter’da yerini alan nazar boncuğu emojiye yönelik “Turkey Home of Evil Eye Bad” isimli bir tanıtım filmine yönelik çalışmalarda devam ediyor.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu