Mobil

Nexus Cihazlar İçin Son Güncelleme Tarihleri Açıklandı!

Reklam

Google’ ın desteklemekte olduğu Nexus cihazlar şüphesiz ki Android güncellemeleri konusunda en iyi desteği alıyor. Bunun yanı sıra Nexus cihazların en önemli özelliklerinden birisi de yeni Android sürümünü ilk kullanan cihaz modelleri olmaları. Örneğin Android M sürümü ilk kez Nexus cihazlar üzerinde kullanılmıştı. N sürümünü duyurmaya hazırlanan Google, Ağustos – Eylül ayları döneminde iki Nexus cihazla birlikte Android N mobil işletim sistemi sürümünü açıklayacak. Bu cihazların ardından yeni sürüm diğer Nexus cihazlara da sunulmuş olacak.

Bu haberi okuduktan sonra aklımıza gelen ilk şey hangi Nexus cihazların yeni Android N sürümüne geçeceği. Bu durum daha önceden takip edilemiyordu. Ancak Google bu durumu ortadan kaldırmak adına destek sayfasında bir zaman çizelgesi yayınladı. Bu zaman çizelgesi içerisinde Nexus cihazların güncelleme yol haritası yer alıyor. Özellikle vurgulamak gerekiyor ki Google tarafından daha önce bu tarzda bir hamle yapılmamıştı.

Nexus 6 Modeli İçin Güncelleme Desteği Sona Eriyor

Google veyahut diğer akıllı cihaz üreticileri akıllı cihazların en az 18 aylık bir zaman dilimi içerisinde güncellemeleri almaya devam edeceği konusunda söz veriyorlar. Bunun yanı sıra bazı cihazlar için 18 aylık süre aşılabiliyor da.

Örnek olarak öne sürecek olursak Nexus cihazlar iki yeni Android sürümüne geçiş yaptıktan sonra güncelleme dışına itiliyor yani üçüncü güncellemeyi almıyor. Bu durum şuan için mevcut Nexus modelleri açısından da geçerli kalacak gibi gözüküyor.

Nexus Cihazlar İçin Son Güncelleme Tarihleri Açıklandı!

Google’ı destek sayfasında yayınlamış olduğu zaman çizelgesinde en yeni Nexus telefonlar olarak bilinen Nexus 6P ve Nexus 5X modelleri için Android güncelleme desteğinin 2017 Eylül’üne kadar devam edeceği gösteriliyor. Bunun yanı sıra Nexus 6 ve Nexus 9 tablet modelleri içinse güncellemenin sona ereceği tarih Eylül 2016 olarak vurgulanmış. Her iki cihaz modeli içinde son aldıkları büyük güncelleme “Android N” sürümü olacak.

Reklam

Cihazlar için güncelleme sona erecekten kastımız, Android K, M ve N gibi büyük sürümlere geçiş sona erecek. Ancak bu durumun sona ermesine karşın cihazlar güvenlik güncelleştirmelerini almaya devam edecekler.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu