Diğer

Norveç’te Elektrikli Otomobil Satışları Rekor Kırıyor

Reklam

Doğayı korumak için yoğun bir çaba sarf eden Norveç, geçen yıl bu kararlılığını elektrikli otomobil satışlarında da gösterdi. Norveç’te elektrikli otomobil satışları rekor kırıyor.

Çevre kirliliğinin iklim değişikliği gibi olumsuz sonuçları insan hayatına ve dünyanın geleceğine dair büyük bir tehdit oluşturuyor. Çevre kirliğinin nedenlerinden birisi de fosil yakıtlar.

Otomobillerin kullandığı yakıt türleri, doğayı tehdit eden unsurların başında geliyor.

Bu konuya birçok ülke hassas yaklaşırken, yakın gelecekte bu yakıtlardan vazgeçip piyasayı tamamen elektrikli otomobillerle donatmayı planlayan ülkeler gitgide artıyor.

Norveç’te Elektrikli Otomobil Satışları Rekor Kırıyor
Norveç’te Elektrikli Otomobil Satışları Rekor Kırıyor
Norveç’te Elektrikli Otomobil Satışları Rekor Kırıyor

Norveç, bu konuya hassas yaklaşan ülkelerin başında geliyor. Devlet tarafından alınan kararların yanında halkın da çevreyi koruma konusunda oldukça bilinçli olması, ülkenin hızlı reaksiyon almasını sağlıyor.

Petrol zengini ülkelerden biri olmasına rağmen, 2025 yılına kadar piyasadan tüm petrol ile çalışan otomobillerin kullanımını yasaklayacak olan Norveç’te halk şimdiden elektrikli otomobillere yönelmeye başladı.

Reklam

2018 yılının otomobil satış rakamlarına bakıldığında, alınan araçların %52’sin elektrikli otomobil olduğu görülüyor. Norveç’te bugün yaklaşık 200.000 elektrikli otomobil trafikteki yerini alıyor, bu rakamın kısa sürede daha da yükselmesi bekleniyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu