Mobil

One Plus 3’te 6GB RAM’ın Tamamı Kullanılacak!

Reklam

One Plus teknoloji pazarına yeni amiral gemisi olarak One Plus 3’ ü sürdü ve bu telefonun en kayda değer özelliği 6GB RAM’e sahip olmasıydı. Yüksek sistem özellikleriyle dikkat çeken bu akıllı telefon modelinde RAM’in tamamen kullanılamadığına ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Peki bu konuya ilişkin eleştirilere üreticiler ne dedi?

One Plus 3’te 6GB RAM Kullanımı Neden Engelleniyor?

Carl Pei (şirketin eş kurucusu) Twitter platformu üzerinden bir açıklama yaptı ve 6GB RAM kullanımının kısıtlanmasındaki öncelikli amacın pil kullanımını daha uzun ömürlü hale getirmek olduğunu söyledi. Telefon toplam bellek kullanımına belirli bir limit koyarak pili daha ekonomik bir şekilde kullanmış oluyor. Aksi olarak RAM’in tamamen kullanıldığı takdirde pil üzerine düşen yük artacak ve şarj daha kısa sürede biterek kullanıcılar açısından büyük sıkıntılar oluşmasına neden olacak.

One Plus 3’Te 6Gb Ram’ın Tamamı Kullanılacak!

Kernel Dosyasının Yayınlanması Bekleniyor

Şirket kernel dosyalarını yayınlamaya hazırlanıyor. Alınan bu kararın ardından geliştiriciler cihaz üzerinde kontrol hakkına sahip olabilecek. Böylece geliştiriciler dilerse 6GB RAM’in tamamen kullanılabilir hale gelmesini sağlayacaklar. Bu durum pil kullanım ömrünü önemsemeyen, daha çok performans üzerine düşen kullanıcılar için büyük bir avantaj haline dönüşecek. Şimdilik üreticilerin kernel dosyalarını ne zaman yayınlayacakları tam olarak bilinmiyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu