Teknoloji Haberleri

Online bankacılık ne kadar güvenli?

Reklam

Teknolojinin bu kadar gelişmediği dönemlerde banka müşterileri, online bankacılık sistemine şimdi ki gibi ilgi göstermiyordu. Ancak teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi, doğabilecek birçok güvenlik açığını da kapatmaya başladı.  Birçok alternatif güvenlik sistemi bulunan bankalar, müşterilerini online kanalları kullanmaya davet etmeye başladı. Hatta online işlemlerin kullanımını arttırmak için, elektronik hediyeler ve para puanlar vermeye başladı.

Birçok bankada yazımıza konu olan online bankacılık sistemde var olan tüm önlemleri aldıktan sonra, herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacak kadar güvenilir hale geldi. Örneğin şifrelenmiş mobil data veya wifi  kullanan kişiler için, ekstra bir güvenlik önlemi alınmış oldu.  Birçok banka internet şubesine giriş yapıldığında, daha önceden belirlenen bir cismin şeklini sorarak,  farklı bir güvenlik önlemi almış oldular.

Aynı zamanda telefonunuza gönderilen onay kodu sayesinde, hesabınıza sizden başka hiç kimse giriş yapamıyor.  Buna ek olarak, sisteme kayıtlı cep telefonu numaranızı, sadece banka şubelerinden kimlik bilgilerinizle değiştirebilmeniz, bu güvenlik önlemini, son derece önemli hale getirdi.

Bankaların müşterilerinin hizmetine sunduğu mobil uygulamalar ise,  Google ve Apple uygulama marketlerine gönderilmeden önce gerekli tüm güvenlik testlerinden  geçerek kontrol edilmektedir. Online alışverişin daha güvenli olabilmesi için, banka uygulamalarından ziyade müşterilerin yani bizlerin de uygulanması gereken birtakım önlemler dizisi bulunmaktadır.

 

Online Bankacılık Ne Kadar Güvenli?
Online Bankacılık Ne Kadar Güvenli?

Bu önlemlerden en basiti, herkese açık kullanıma sahip olan internet kafe ve Wi-fi alanlarında, online bankacılık işlemleri yapmamaktır. Bankanın size sunduğu uygulamaları güvenilir web mağazalarından indirmekte, alabileceğiniz basit tedbirler arasındadır.

Reklam
Göz Atın:  Alibaba’dan Meizu için 590 Milyon Dolarlık Yatırım

Aynı zamanda online işlem menüsüne girdiğinizde, mutlaka bir defaya mahsus cep telefonu doğrulama kodu aktif edilmelidir.  Tüm bu işlemler yapıldığında, online bankacılık yeterince güvenli hale gelecektir.

Sizde bunların dışında uygulamış olduğunuz, Online bankacılık güvenlik uygulamalarını, yorumlar panelinden paylaşarak diğer okuyucularımıza katkı sunabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu