Samsung

Samsung Galaxy Note 9 ön inceleme! Yeni Note modeli neler sunuyor?

Reklam

Samsung Galaxy Note 9 ön inceleme! Yeni Note modeli neler sunuyor? Hemen geçtiğimiz günlerde yapılan ve artık klasikleşen Samsung Unpacked 2018 etkinliğinde tanıtımı yapılan Note 9’ un ekranı ile başlayalım. Bir önceki Note 8 ile kıyasladığımızda çok ama çok az da olsa ekran boyutunda bir artış bulunuyor.

Samsung Note 9 ekran boyutu 6.4 inç. Her iki telefonu yan yana koyduğunuzda bu farkı anlamıyorsunuz bunu belirtelim.

Ekran boyutu 0.1 inç büyüme gösterince elbette inç başına düşen pixel oranı da gelişmiş durumda. 516 olarak güncellenmiş durumda.

Samsung Galaxy Note 9 İşlemci ve Grafik Gücü Ne Vaat Ediyor?

Telefonun işlemcisine geçtiğimizde ise Samsung Exynos 9810 (4 x Mongoose 2.7 GHz + 4 x Cortex-A55 1.8GHz ). EMA bölgesinde yani Türkiye’nin de içerisinde bulunan bölgede Note 9 Exynos 9810 işlemci ile satışa çıkacak.

Amerika ve başka bölgelerde ise Snapdragon 845 işlemcisinden güç alacak olan Note 9 işlemci ve grafik anlamında bir önceki Note 8 ile kıyaslandığında ise işlemci anlamında %34 grafik performansı olarak da %22 oranında daha iyi.

Samsung Galaxy Note 9 Model Seçenekleri

Bu arada depolama alanında ise 2 farklı seçenek ile satışa çıkıyor. 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza ve 8 GB RAM ve 512 GB hafıza seçeneği bulunacak.

Reklam

Her iki modelde de SdCard desteği yani depolama alanını artırma seçeneğininde bulunduğunu belirtelim. Örneğin 8 Gb ram ve 512 GB olan modeli satın aldınız ve 512 GB’ lık bir SdCard ile toplam depolama alanı 1TB gibi muazzam bir seçenekle karşımıza çıkmış oluyor. Tabii burada bu muazzam depolama alanını nasıl yedekleyeceksiniz sorusu da sorulabilir.

Samsung Galaxy Note 9 Türkiye Fiyatları ve Çıkış Tarihi

6 GB RAM ve 128 GB = 6500 TL

8 GB RAM ve 512 GB = 7500 TL

Not olarak bu fiyatların ülkemizdeki döviz kurlarındaki dalgalanmadan dolayı değişebileceğini belirtelim.

Samsung Galaxy Note 9 Ön Inceleme!

128 Gb’ lık model Türkiye’ de bayramdan önce satışa çıkarken 512 GB’ lık diğer model ise bayramdan sonra yani yaklaşık 1 ay sonra teknoloji mağazalarında yada operatör satış kanallarında yer alabilecek.

Reklam

Samsung Galaxy Note 9 ön inceleme Kamera Özellikleri

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modellerinde de yer alan, f/1.5 ile f/2.4 diyafram değerleri arasında değişkenlik gösteren 12 Megapiksel çözünürlük sunan ana kamera ve 12 Megapiksel çözünürlüklü ikinci kameraya sahip.

Ön tarafta ise f/1.7 diyafram açıklığı sunan 8 Megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası var. Bluetooth desteği ile uzaktan kumanda işlevi kazanan S-Pen ile gelen Note 9, tam 4000 mAh kapasiteli batarya ile geliyor.

Kamera bazında yapılan iyileştirmelerden en önemlisi ön kamera düşük ışıkta çekim gücü hissedilir oranda artırılmış, güçlendirilmiş durumda.

Arka kameraya baktığımızda ise S9+ da olduğu gibi diyafram açıklığı f1/5 f/24 arasında.

Ve Yapay Zeka Note 9 Kamerada!

20 farklı ortamı otomatik olarak algılayabiliyor ve ona uygun çözüm seslendirebiliyor. Samsung yapay zekayı da kameraya getirmiş durumda.

Mesela bir fotoğraf çektiniz ve bu fotoğraf iyi değilse onun iyi bir fotoğraf olmadığını söylüyor Note 9.

Peki bunu nasıl ifade ediyor? Ters ışık çıktı, net çıkmadınız, gözünüz kapalı çıktı gibi uyarılarda bulunuyor. Bu teknolojiyi bundan sonraki senelerde oldukça sık göreceğiz.

Note 9 bağlantı özelliklerine de kısaca değerlendirecek olursak 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C özellklere sahip olan yeni Note’ da yapılan en önemli iyileştirmelerden birisi de bataryası. Galaxy Note 9 bataryası 4000 mAh gücünde. Note 8’ de 3300 mAh batarya olduğunu hatırlatalım. Batarya konusunda da iyileştirme olduğu görülüyor.

Bataryanın nasıl bir performans gösterdiğini ise Note 9 çıktıktan sonra ve kullanıma göre gücünü değerlendirmek gerekir.

Samsung Galaxy Note 9 Batarya ve Soğutma İyileştirmeleri

Batarya soğutma kısmında ise yine aynı şekilde iyileştirmeler mevcut. Su soğutmanın yanında karbon soğutma gelmiş durumda. Isınma probleminin bu yeni gelen özelliklerle birlikte sona erdiğini söyleyebiliriz.

Parmak izi okuyucusu ise arka kameranın altına konumlanmış durumda.

Bluetooth destekli Yeni S-Pen

Note 9, Bluetooth destekli yeni S-Pen ile geliyor. Bu sayede artık S-Pen’i ekrana dokunmadan bir uzaktan kumanda olarak kullanabiliyorsunuz.

Bu sayede YouTube’da videoyu durdurup / başlatabiliyorsunuz. Uzaktan fotoğraf çekebiliyor, PowerPoint ile yaptığınız bir sunumu kontrol edebiliyorsunuz.

S-Pen Bluetooth desteği ile birlikte gelince hemen herkesin aklında soru işaretleri oluşmaya başladı. Peki S-Pen batarya durumu ne olacak?

Samsung yetkililerinden alınan bilgilere göre bu konuda dert etmeye gerek yok. S-Pen telefona takıldığı andan itibaren 1-2 saniye içerisinde kendini şarj edecek ve uzun kullanımın önü açılmış olacak.

S-Pen’ i 40 saniye şarj ettiğinizde 30 dakikalık bir kullanım vaat edilmiş durumda. Kalemin hassasiyeti de geliştirilmiş durumda. Ayrıca S-Pen de su geçirilmezlik sertifasına sahip yani su geçirmiyor.

Note 9′ da iyileştirilen uygulamalardan biri de yüz tanıma sistemi. Note 8′ e oranla iyileştirilen yüz tanıma teknolojisi Note 9′ da adından bir hayli söz ettireceğe benziyor.

Son olarak Galaxy Note 9 Android 8.1 işletim sistemi ile kutusundan çıkacak ve piyasadaki yerini alacağını belirtelim.

Galaxy Note 9 Peki ya Renk Seçenekleri?

Galaxy Note 9 Okyanus Mavisi Renk Secenegi

3 renk seçeneği bulunan yeni amiral gemisi Note 9, Oykanus Mavisi, Gece Siyahı ve Lavanta Moru renkleriyle raflardaki yerini alacak ve kullanıcıların beğenisine sunulacak. Okyanus mavisi renk seçeneğinin bir adım önde olduğunu ve daha hoş durduğunu söyleyebiliriz. Seçim sizin…

Göz Atın:  Samsung Galaxy S7 Mini Geliyor

Yeni Galaxy Note 9 Teknik Özellikleri Nasıl?

Ekran: 6.4 inç, QHD+, 2960 x 1440 piksel, Super AMOLED, Gorilla Glass 5
İşlemci: Exynos 9810 (4 x Mongoose 2.7 GHz + 4 x Cortex-A55 1.8GHz ),
Grafik Birimi: Mali-G72 MP18 GPU
RAM: 6 GB / 8 GB RAM
Depolama: 128 GB / 256 GB depolama alanı, microSD destekli
Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7 – f/2.4 değişken ve 12 Megapiksel f/2.4, OIS
Ön Kamera: 8 Megapiksel f/1.7
Pil: 4000 mAh
İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
Boyut ve ağırlık: 161.9 x 76.4 x 8.8 mm – 201 gram

Samsung Galaxy Note 9 ön inceleme! Yeni Note modeli neler sunuyor? haberimizde yeni Note ile ilgili bilgileri ve teknik özellikleri paylaştık. Avrupa’da en çok Note satılan ülke olarak sizce yeni Note 9 nasıl bir satış performansı gösterecek.

Yenilikleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kutucuğundan bizimle paylaşın…

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu