Samsung

Samsung şaşırdı; Galaxy S6 Edge’in SAR değerini yayınladı

Reklam

Günlük hayatımızın vazgeçilmez parçaları olan akıllı telefon, tablet ve diğer akıllı cihazların SAR değerleri hakkında bilginiz var mı? Sar değeri ne anlam ifade ediyor? Akıllı telefonumun SAR değeri nedir? Zararı var mıdır?

Yukarıda sorduğumuz sorulara tek bir cevap verecek olursak; Sar değeri cihazlarımız için oldukça önemli, elbette bizim sağlımız açısından kayda değer bir etken. Özgül emilim oranı veya özgül soğurma oranı olarak bilinen SAR değerleri, elektromanyetik alana maruz kalındığında beden tarafından soğurulan enerji oranının bir ölçüsüdür. Sar değerinin yüksek olması durumdan vücudumuz sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Bilinçli teknoloji kullananlar akıllı telefon alırken mutlaka SAR değerini öğrenmek ister. SAR değeri yüksek bir cihazı kimse kullanmak istemez. Elbette bu sorunu bilenler için basit bir konu olabilir fakat Sar değerinin anlamını bilmeyenler için eminiz bu yazımız uyarı niteliğinde olacaktır. Toplum olarak daha biliçli hale gelmemiz durumunda bu tip önemli konulara daha fazla önem vermiş oluruz.

Göz Atın:  Akıllı Telefonları Şarjı Dolduktan Sonra Şarjda Tutmak Zararlı mı?

Sar değerinin yüksek olmasında sağlığımıza zarar verme olasılığının yüksek olduğunu belirttikten sonra gelelim başlıkta belirttiğimiz gibi Samsung firmasının şaşkınlığına.

Dünyaca ünlü teknoloji firması Samsung yakın zamanda akıllı telefonu Galaxy S6 Edge’ yı tanıtacak. Galaxy S6 Edge’ nin yanlışlıkla sızdırılan bilgilere baktığımızda SAR değerinin de ortaya çıktığını görüyoruz. Bilgiye göre bu akıllı cihazın, bir amiral gemisine göre daha düşük bir SAR değerine sahip olduğunu görmekteyiz. Galaxy S6 Edge, baş için 0.306 W/Kg, gövde için ise 0.409 W/Kg SAR (özgül emilim oranı) bulunuyor.
Cep telefonları için yasal üst SAR değerinin Avrupa ülkelerinde 2.0 W/kg olduğunu hatırlatmakta fayda var.

 

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu